Güpe gündüz çocuk kaçırıldı

Zihinsel engelli bir kişi Adıyaman'da çocuk kaçırdı

4 yaşındaki çocuk, Adıyaman’da sokakta oynarken kaçırıldı. Kaçıran şahıs Şanlıurfa’daki Balıklıgöl’de yakalandı. Çocuk sağlık raporunun ardından Çocuk Şube ekiplerine teslim edilirken, çocuğu kaçıran zanlı ise Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

DEVRİYE ATAN BAYAN POLİS ŞÜPHELENDİ

Adıyaman merkez Barbaros Hayrettin Mahallesi 1605. Sokak'ta önceki gün saat 13.00 sıralarında evlerinin önünde oyun oynarken kaçırılan yabancı uyruklu 4 yaşındaki H.U. ile onu kaçıran S.A.’nın son olarak Şanlıurfa’da görüldüğü bilgisi üzerine Şanlıurfa kent genelinde detaylı bir arama çalışması başladı. Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı arama çalışmalarında bir neticeye ulaşılamazken, Balıklıgöl havzasında devriye atan bayan polis memurlarından biri, eşkale benzeyen bir şahıs ile bir çocuğun olduğunu fark etti. Şahsı durduran polis, kaçırılan çocuk ile şahıs olduğunu öğrenince takviye ekiplere haber verdi.

YÜZDE 40 ZİHİNSEL ENGELLİ

Olay yerine giden ekipler, çocuk ile şahsı Eyyübiye Polis Merkezine götürdü. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen H.U. Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülürken zanlı ise Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Öte yandan çocuğu kaçıran zanlının yüzde 40 zihinsel engelli olduğu ve çocuğa ayakkabı, atkı, bere ve çorap aldığı belirlendi.

Bakmadan Geçme