Hüseyin Saydam: Herkesin muhtaç hale geldiği bir düzene doğru gidiyoruz

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, katıldığı bir televizyon programında, hükümetin mevcut ekonomi politikalarını eleştirdi. Saydam, söz konusu politikaların devam etmesi durumunda toplumun geniş kesimlerinin ekonomik olarak 'muhtaç' hale geleceğini vurguladı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hüseyin Saydam: Herkesin muhtaç hale geldiği bir düzene doğru gidiyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hükümet yetkililerin ekonomi için yaptığı açıklamaların, vatandaşların sorunlarına çözüm olmadığını ifade eden Saydam, “hiçbir şey görmüyoruz, hiçbir adım görmüyoruz. Dönem dönem ne dediğini anlamadığımız ekonomi bakanımızın açıklamaları oluyor. Bu açıklamaların ne manaya geldiğini ne vatandaşlar anlıyor ne de biz siyasetçiler anlıyoruz. Sadece konuşmakla da bu işler çözülmüyor. Sayın bakanın söylediklerini anlamış bile olsak bunlar icraata dökülmüyorsa bunun hiçbir manası yok.” İfadelerini kullandı. 

“TOPLUMUN 4’TE 1’İ YARDIMA MUHTAÇ HALE GETİRİLDİ
Toplum geniş kesimlerinin ekonomik olarak sosyal yardıma muhtaç bırakıldığı söyleyen İl Başkanı Saydam, “Şu anda öyle bir hale geldi ki bu şekilde devam ederse, yani önlem alınmazsa, birkaç gün önce Konya’mızda belediyenin yapmış olduğu paylaşımdan kaynaklı olarak söylüyorum. Konya’mızda, belediye başkanımız açıklamıştı; ‘115 bin haneye yardım yapıyoruz.’ diye. Bununla övünüyorlar. Halbuki, Konya’mızda yaklaşık olarak 600 bin hane var bu da yaklaşık olarak 4’te 1 oranında yardıma muhtaç hale gelmişiz demek oluyor. Bunlar sadece belediyenin ulaştıkları, bunun yanında kaymakamlıkların ulaştıkları var, özel vakıflar ve yardım kuruluşlarının ulaştıkları da var. Bunları da hesaba katarsak vatandaşlarımızın yaklaşık olarak yüzde 30’u, yüzde 40’ı sosyal yardıma muhtaç hale gelmiş durumda. Bu durum böyle devam ederse, vatandaşlarımız birtakım tercihlerini değiştirmezse, neredeyse hepimiz sosyal yardıma muhtaç hale geleceğiz. Vaziyet ona doğru gidiyor. Sadece belirli bir zümre, küçük bir zümrenin rahatça yaşadığı, diğer insanların onlarına eline bakar; muhtaç hale geldiği bir düzene doğru gidiyoruz.” dedi.
 

-TANER ÖZAY

Bakmadan Geçme