Gürsel Erol: Elazığ afet bölgesi ilan edilmeli

Deprem bölgelerini kapsayan 3 aylık olağanüstü ohal ilan edilmesine ilişkin tezkerenin görüşüldüğü mecliste söz alan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilmemesine tepki gösterdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Gürsel Erol:  Elazığ afet bölgesi ilan edilmeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası bölgede 3 ay olağanüstü o hal ilan edilmesine ilişkin tezkere görüşüldü. Genel Kurul’da söz alan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

Elazığ’ın OHAL kapsamına alınmadığını ifade ederek Elazığ’ın da ciddi derecede depremden etkilendiğini söyleyen Milletvekili Erol, “Şimdi AK Parti milletvekilleri burada yok. Olsaydı soracaktım. Elazığ'da deprem oldu mu? Olmadı mı? Günlerdir Elazığlılar evlerine girebiliyor mu? Giremiyor mu? Elazığ'da esnaflar kapalı mı? Değil mi? Elazığ'da bankalar kapalı mı? Değil mi? Elazığ'da valilik ve belediye başkanlığı, afet koordinasyon merkezinde Çalışma yapıyor mu? Yapmıyor mu? Bunları soracaktık. Şimdi her şey oldu. Elazığ'da deprem var. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün tespitine göre yüzlerce bina tespit ediliyor. Ve yüzlerce binanın yıkım kararı çıktı. Elazığ'ın Gazi Caddesi merkezidir. Merkezden başladı yıkımlar. Ama ne yazık ki afet bölgesi ilan edilmemesi ve Elazığ'ın OHAL ilan edilmesiyle ilgili başka farklı beklentileri olduğu için büyük beklentileri, beklentileri vardı. İnanılmaz bir hayal kırıklığıyla karşı karşıyayız. “ diye konuştu.

Cumhurbaşkanı’na seslenen Erol, Elazığ’ın da afet bölgesine dahil edilmesi gerektiğini söyleyerek: Yaşanan depremde ağır bedeller ödendi. Devletin almış olduğu tedbirlerle belki bugün çok ağır bedeller ödemedik. Ama olası bir depremde Elazığ riski hâlâ  var. Ve yüzlerce binanın Malatya gibi, Adıyaman gibi, Diyarbakır gibi çökme riski ve insanları kaybetme riskimiz var. Devlet bir olay yaşandıktan sonra müdahale alıp tedbir almaz. Devlet olabilecek sorunları olabilecek afetleri önceden öngörür. Onların yaşanmasıyla ilgili tedbir alırsa yaşam ve mal, can ve mal güvenliğini sağlar sonra da başarı vardır. Işte bugün bölgede yaşanan olayları hepimiz biliyoruz. Hepiniz elinizi vicdanınıza koyun. Gidin oradaki yaşanan dramatik hayatları bir görün. İnsanlar evlatlarının cenazelerini alamayacak düzeyde bekliyorlar. Kolay mı? Donarak çocuklarımız öldü. Kurtulan çocuklarımızın ayağında çorap yok. Üstünde elbise yok. Hepimiz babayız Yazık değil mi? Hiç mi yüreğiniz sızlamadı? Bunları seyrederken hiç mi yüreğiniz sızlamadı diyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme