Hasan Ekici: Konya'dan 3-4 vekil çıkaracak potansiyelimiz oluştu

Gelecek Partisi Milletvekili aday adayı Hasan Ekici, Miletvekilliği adaylığı konusunda Hakimiyet.com'a özel açıklamalarda bulundu. Ekici, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun döneminde Konya'ya birçok yatırım yapıldığını belirterek, ' Sayın Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı'nın güçlü bir yardımcısı olacak inşallah. Yürütmede Türkiye'ye yaptığı hizmetlerin daha fazlasını Türkiye'ye ve Konya'mıza vermeye devam edecek.' Dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hasan Ekici: Konya'dan 3-4 vekil çıkaracak potansiyelimiz oluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millet İttifakı'nın en önemli toplumsal vaadinin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek olduğunu belirten Ekici, Parlementer sisteme geçebilmek için anayasanın değişmek zorunda olduğunu hatırlattı. Ekici, Konya'da henüz ittifakın şekillenmediğini belirterek,” Konya'mızda ittifakın nasıl şekilleneceği önümüzdeki 3 veya 5 gün içerisinde netleşecek. Yani burada Gelecek Partisi logosuyla girilip girme ya da hangi parti logosuyla girilip girilmeyeceği şu anda henüz kesinleşmedi. Henüz kesinleşmediği için biz Gelecek Partisi olarak şu kadar vekil çıkaracağız diyemeyiz ama şunu söyleyebiliriz. Gelecek Partisi Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Partisi ve Genel Başkanımız Konyalı, Konya'nın değeri ve bizim en yüksek hedefimizin beklentimizin olduğu illerden birisi. Doğal olarak biz 3 yıllık kuruluşumuzdan bu tarafa saha çalışmalarımızda da Konya’dan 3, 4 vekil çıkaracak potansiyelimiz oluştu.” şeklinde konuştu.
“14 MAYIS CİDDİ ANLAMDA KIRILMAYA NEDEN OLACAK”
Ekici, Milletvekili dağılımında 14 Mayıs’ın ciddi anlamda kırılmaya neden olacağını ve AK Parti’nin kalesi olarak nitelendirilen Konya’da 14 Mayıs'tan sonra Millet İttifakı’nın 8’in  üzerinde vekil çıkaracak potansiyele sahip olduğunu öne sürdü. Ekici, “ Diğer beş Partinin Genel Başkanları ve Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı pozisyonunda biz sadece Kemal Bey'e Kılıçdaroğlu'na oy istemeyeceğiz.  Konya'nın yürütmede daha güçlü temsil edilmesi noktasında, sahiplenilmesi noktasında Talebimiz olacak. Yürütmenin güçlü bir ortağı olarak Cumhurbaşkanı'nın güçlü bir yardımcısı olarak, inşallah yürütmede Türkiye'ye yaptığı hizmetlerin daha fazlasını hem Türkiye'ye hem Konya'mıza inşallah vermeye devam edecek. Ben tüm hemşerilerimizden bunun farkında olmalarını rica ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“KONYA SAHİPSİZ KALDI”
Ahmet Davutoğlu döneminde yürütmede Konya’ya yapılan hizmetleri hatırlatan Ekici,” metro yatırımında gördük. Çevre yolu yapımında gördük. İşte Gemboz Tüneli Alacabey Tüneli, Seydişehir'de, Beyşehir'de birçok yatırım Genel Başkanımız döneminde işte KOP projesi çiftçilerimizin önemli bir projesi olan Konya Ovası projesinin sulanması projesi hala Göksu'nun suyu ovaya akıtılamadı, Çumra'ya, Karapınar'a hala getirilemedi. Yani şu anda aklıma gelen bu yatırımlar var. Daha birçok yatırım maalesef Genel Başkanımız, Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra Konya sahipsiz kaldı. Bu yatırımlar ya hiç başlanmadı ya da bitirilmesi gereken birçok yatırım hala bitirilemedi. Dolayısıyla Genel Başkanımız Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra birçok yatırım yarım kaldı. Bu yatırımların hepsini biz inşallah Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduktan sonra Konya'ya hızlı bir şekilde akıtmaya devam edeceğiz. “ diye konuştu. 

YARIM KALAN YATIRIMLAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK 
Yarım kalan yatırımlardan bahseden Ekici,” yarım kalan yatırımlardan bir tanesi Antalya, Konya yüksek hızlı tren hattının yapımıydı. O da verilen tarihte bitirilemediği gibi daha herhangi bir ilerleme yok. Yine bu hattın devamı olan Konya, Aksaray, Kayseri yüksek hızlı tren hattında da herhangi bir ilerleme yok. Yani bu yatırımlarda yarım kaldı. Bu yatırımları da inşallah mutabakat metninde Millet İttifakı olarak bunları özellikle de zikrettik. Bu yatırımları da Konya'ya hızlı bir şekilde inşallah iktidar değişiminden sonra Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı yardımcılığıyla beraber gerçekleştireceğiz. Bu da Konyalı hemşehrilerimize bizlerin vaadi olsun. “ şeklinde konuştu.

“KONYA’NIN EN ÖNEMLİ SORUNU TARIM”
Konya'nın ve Türkiye’nin en önemli sorununun Tarım olduğunu söyleyen Ekici,” kuraklık, gıda ve tarım sorunu biliyorsunuz son yıllarda kuraklık ciddi anlamda tarımı tehdit ediyor. Bu anlamda bizler mutabakat metninde Millet İttifakı'nı ifade ettiğimiz gibi Kanal İstanbul gibi rant projelerine değil tarımın, Konya ovasının, İç Anadolu havzasının sulanmasına yönelik sulama projelerine, kaynaklarımızı ayıracağız. Bu çerçevede biraz önce bahsettiğim gibi KOP'un Konya Ovası sulama projesinin tüm ayaklarını hızlı bir şekilde inşallah hayata geçireceğiz ve Cihanbeyli, Yunak tüm Konya ovasının güneyden kuzeye doğudan batıya, tüm Konya ovasının sulanması için KOP projesi bizim en iddialı sahipleneceğimiz Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'nda sahipleneceği projelerden biri…  Çünkü önümüzdeki süreçte gıda ve tarım  en önemli stratejik ürünlerden bir tanesi olacak. Dolayısıyla buna biz özellikle önem atfediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme