Hedefe giderken hiçbir engel tanımıyor!

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük öğrencisi Eylül Şenal, yaptığı spor branşlarını ve şampiyonluk sürecini anlattı.

Hedefe giderken hiçbir engel tanımıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Eylül Şenal spora başlama serüvenini anlatırken annesinin ve babasının bu yolda her zaman destekçisi olduğunu, 4 yıldır oryantiring bir yıldır da bisiklet sporuyla uğraştığını belirterek, 

“Ben koşu yapıyordum annem benim bir spor daha yapmamı istedi ve İşitme Engelliler Spor Federasyonunu arayarak spor branşı önerisi istedik. Antrenör bize oryantiring sporunu tavsiye etti. Ama biz o zamanlar bu sporu bilmiyorduk internetten araştırdık ilgimi çekti tekrar Antrenörü aradık ve benim oryantiring serüvenim başlamış oldu” dedi. 

Unutulmayacak bir sene: 2021


Sporcu Eylül Şenal, 2021 yılının unutamadığı bir yıl olduğunu vurgulayarak, normal oryantiringde Türkiye Şampiyonluğu, bisiklet ve oryantiring de Türkiye Şampiyonluğu ve İşitme Engellilerde Türkiye Şampiyonu olarak milli takıma seçildiğini, belirtti. 

 

Sporcu, Litvanya’da yapılacak olan büyükler Avrupa oryantiring şampiyonasına gitmeye hak kazandığını dile getirerek sözlerini şöyle devam ettirdi:  “İlk defa yurt dışına çıkacağım için bu anların heyecanını fazlasıyla yaşadım. İlk yarışım ve aralarında en küçük ben olmama rağmen 12. Olmuştum bu anı yaşadıktan sonra daha çok çalışıp yurt dışında derece yapmak istiyordum." 

 HEDEFE GİDERKEN ENGEL TANIMA

 ‘Ortantiring’de bir ilk’


Eylül Şenal, 2023 yılında tekrar Türkiye Şampiyonlukları ve tekrar milli takıma girmenin mutluluğunu yaşamanın hayali içerisinde. Şenal, Bosna Hersek de yapılan Güneydoğu Avrupa ülkelerinde bir gün aradan sonra kendisine çok inanarak çıktığı Dünya Şampiyonası yarışında 5. Olarak oryantiringde ‘bir ilke imza’ atmış olduğunu söyledi.

Hedef Olimpiyatlar ve Avrupa Şampiyonası


Son olarak sözlerini toparlayanan Sporcu Eylül Şenal, hedeflerini ve mesajını şu sözlerle aktardı: “ Hem normallerde, hem de işitme engellilerde milli takıma girdim. ‘Olimpiyatlarda ve Avrupa şampiyonasında’ derece yapmak istiyorum. ‘Böyle zamanlarda size çok kez yapamazsın diyenler de olacak siz onlara ne yapabileceğinizi gösterin" 

Özel Haber

Bakmadan Geçme