Arıkan: Sadece burs veren bir dernek değiliz

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Konya Şube Başkanı Halil Arıkan, dernek çalışmalarıyla ilgili çeşitli bilgiler verdi. Arıkan, 'Sadece burs veren bir dernek değiliz. Bunun dışında Atatürk devrimleri, laik ve bilimsel eğitime destek vermektedir. Bizim çağdaşlık anlayışımız ulusal ve evrensel değerleri içselleştirmiş, çok kültürlü toplumu benimsemiş bir anlayıştır'

Arıkan: Sadece burs veren bir dernek değiliz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÇYDD’nin 20 Şubat 1989’da Prof. Dr. Türkan Saylan ve Prof. Dr. Aysel Çelikel’in kurduğunu ve bugün ülke genelinde 122 şubesinin olduğunu söyleyen Arıkan, “Doğu’daki kız çocuklarının okuması ve çocuk gelinlerin sona ermesi için bir hareket başlattılar ve daha sonra ise dernek kuruldu” dedi.


KONYA’DA 570 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE BURS VERİLİYOR
Bursiyerler, üyeler ve gönüllülerin derneğe destek verdiğini söyleyen Arıkan, Türkiye genelinde 57.963, Konya’da ise 570 üniversite öğrencisine burs verildiğini söyledi. ÇYDD’nin öğrencilere demokrasi kültürünü de kazandırmaya çalıştığını açıklayan Arıkan, öğrenci temsilcilerinin demokratik bir seçimle göreve geldiğini ifade etti.


Gerçekleştirdikleri projelere de değinen Halil Arıkan, “Köyde Şenlik Var projemiz kapsamında köydeki ve şehirdeki öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Çanakkale ve Anıtkabir gezileri düzenliyoruz. Deprem bölgesinde çalışmalarımız sürüyor. Üniversite öğrencilerimiz kendi bölümlerine göre sunumlar hazırlayıp burada paylaşıyorlar ve kendilerini geliştiriyorlar. Emekli öğretmenlerimiz ihtiyacı olan öğrencilerimize ders desteği veriyorlar.”.


“BURANIN TEK AMACI SADECE BURS VERMEK DEĞİL”
ÇYDD bursiyeri Aleyna Koç ise “Bu yıl dernekte 5. Yılım ve buranın tek amacı sadece burs vermek değil, fikir vermek, eleştiri yapabilmeyi öğretmek ve kendi kendimizi eğitmeye çalışıyoruz. Örneğin Mektuplaşma Projemiz var karşı tarafı tanımadan birbirimize mektup yazıyoruz sonra buluştuğumuz zaman ise daha zevkli oluyor” dedi.


Son olarak ise Prof. Dr. Türkan Saylan ile ilgili konuşan ÇYDD Konya Şube Başkanı Halil Arıkan, Türkan Saylan Hocamız çağdaş ve bilimsel bir adım attı ve bizde o yolda ilerliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.


FOTOĞRAF:ABDULLAH GÜLDAĞI

Arıkan: Sadece burs veren bir dernek değiliz

Bakmadan Geçme