Hem Şivlilik hem para dağıttı

Konya'ya has gelenekler arasında yer alan şivlilik bu yılda Konya da büyük bir coşku ile kutlandı. Kapı kapı gezip çikolata şeker toplayan çocukları Selçuklu bölgesinde güzel bir sürpriz bekliyordu. Çalık kuyumculuk şivillik için gelen çocuklara hem çikolata hem harçlık dağıttı.

Hem Şivlilik hem para dağıttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yüzyıllardır Konya da sürdürülen şivlilik geleneği bu yılda coşku içinde kutlandı. Bu yılı önceki yıllara göre farklı kılan ise Konyalı bir esnafın çocuklara şivlilik çikolatası ile birlikte harçlık dağıtmasıydı. Selçuklu ilçe merkezindeki kuyumcu esnafı Muhammed Çalık sabah işyerine şivlilik için gelen çocuklara harçlık dağıtmaya başladı. Çalığın harçlık dağıttığının duyulması ile kuyumcu dükkanı önünde kısa sürede kuyruk oluştu. Önce çikolatalarını ardından harçlıklarını alan çocukların mutluluğu gözlerinden okunurken çok mutlu olduklarını ve harçlık dağıtmanın da geleneksel hale gelmesini istediklerini ifade ettiler.

Kuyumcu Esnafı Muhammed Çalık ise yüzyıllardır süre gelen ve Konya ya has olan şivlilik geleneğine bir farklılık getirmek ve çocukları sevindirmek için böyle bir girişimde bunduklarını belirtti. Çalık ‘Şuana kadar 8-9 bin lira civarında harçlık dağıttık akşama kadar dağıtmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız çok mutlu oldu. Bu işi geleneksel hale getireceğiz’ dedi. 

ZAFER SAMANCI-KONYA
 

Bakmadan Geçme