iHH, 70 tır yardımı Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı

İHH İnsani Yardım Vakfı, 'İyilik Soğuk Geçirmez' sloganıyla Suriye'deki çadır kamplara yönelik başlattığı kış çalışmaları kapsamında İstanbul ve Anadolu'nun çeşitli illerinden 70 insani yardım tırını bölgeye gönderdi.

iHH, 70 tır yardımı Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, 100 binlerce insanın zor şartlar altında hayatlarına devam ettiği Suriye'de yüzlerce çadır kamp bulunuyor. Çadır kamplardaki durum kış aylarında daha da zorlaşırken bölgede maddi imkansızlıklar sebebiyle bot, mont, battaniye, soba ve kömüre ulaşamayan birçok aile bulunuyor.

İHH, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da mazlumlara destek olmak amacıyla harekete geçti. "İyilik Soğuk Geçirmez" diyerek başlanılan kış çalışmaları kapsamında şu ana kadar 70 tırlık yardım malzemesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Yardım tırlarını organize eden İHH temsilcikleri şöyle:

"Konya 15, İstanbul 9, Ankara 9, Şanlıurfa 7, Sakarya 5, Kayseri 4, Erzincan 2, Eskişehir 2, Kocaeli 2, Amasya, Adana, Bitlis, Antalya, Çanakkale, Çankırı, Düzce, Hatay İskenderun, İzmir, Niğde, Sakarya, Samsun, Tokat, Van ve Zonguldak ise birer tır."AA

Bakmadan Geçme