İki kültürün etkisiyle yazılan bir roman: Sabrin İsmetli'nin 'Yeniden Doğuş' kitabı

Azerbaycanlı yazar ve doktor Sabrin İsmetli'nin 'Yeniden Doğuş' kitabı Alfa Yayınları tarafından okurlarla buluştu.

İki kültürün etkisiyle yazılan bir roman: Sabrin İsmetli'nin 'Yeniden Doğuş' kitabı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Azerbaycanlı yazar ve doktor Sabrin İsmetli, Almanya'da doktorluk yaparken edebiyat ve seyahat tutkusunu bir araya getirerek yazarlık serüvenine başladı. Türkiye'ye olan sevgisini ve bağlılığını dile getiren İsmetli, Türkiye'de kendisini hiç yabancı hissetmediğini ve burada bir şeyler yapmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti.

İsmetli, edebiyat tutkusunu genç yaşlarda keşfettiğini ve kitapların dünyasında kendini bulduğunu belirtti. İlk kitabı "Yeniden Doğuş" ile Türkçe okuyucularla buluşan yazar, Türkiye'de daha fazla insana ulaşmayı ve kitabının başka dillere çevrilmesini arzuladığını dile getirdi.

Romanında Türk ve Azeri kültürünün etkisini taşıyan İsmetli, eserini sadece bu iki kültürle sınırlı görmek istemediğini, kitabının aslında dünya insanına hitap ettiğini vurguladı. Varoluşçuluk felsefesinden esinlenen yazar, insanın toplum içindeki varoluş mücadelesini ve seçimlerin sonuçlarını anlatmayı hedeflediğini söyledi.

İsmetli, yazmanın en güzel yanının insanlara umut vermek ve farklı bakış açılarıyla hayata bakmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Ayrıca, ikinci kitabının editörlük aşamasında olduğunu ve Rus yazar Fyodor Dostoyevski üzerine bir belgesel hazırlığı içinde olduğunu da açıkladı.

Türkiye'yi çok sevdiğini ve burada kendini evinde hissettiğini dile getiren İsmetli, Türkiye'de bir şeyler yapmanın, Azerbaycan'da bir şeyler yapmakla eş değer olduğunu belirtti.

Sabrin İsmetli'nin "Yeniden Doğuş" kitabı Alfa Yayınları tarafından okurlarla buluştu.

Bakmadan Geçme