• Haberler
  • Keşfet
  • İmei kayıt ücreti 2024: Yurt dışından telefon getirenler üzgün! 2024 yeniden değerleme oranı belli oldu, kayıt ücretleri arttı

İmei kayıt ücreti 2024: Yurt dışından telefon getirenler üzgün! 2024 yeniden değerleme oranı belli oldu, kayıt ücretleri arttı

İmei kayıt ücreti 2024 yılında büyük oranda zamlanacak. TÜİK Ekim ayı enflasyon oranını açıkladı. 2024 yeniden değerleme oranı belli oldu. Bu kapsamda imei kayıt ücreti de arttı. Yeni yılın ilk gününden itibaren 20 bin TL olan kayıt ücreti 31 bin 692 liraya çıkacak. Bu noktada, '1 yıllık IMEI kaydı kaç TL, IMEI kayıt ücretsiz nasıl yapılır, 2024 telefon kayıt ücreti ne kadar olacak' sorusu gündemi meşgul ediyor. İşte cevabı.

İmei kayıt ücreti 2024: Yurt dışından telefon getirenler üzgün! 2024 yeniden değerleme oranı belli oldu, kayıt ücretleri arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İmei kayıt ücreti 2024 yılında ne kadar olacak? Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte 2024'te uygulanacak yeniden değerleme oranı da belirlendi. 2024 yılında vergi, harç ve cezaların yüzde 58 oranında artması bekleniyor. Bu artış, trafik cezalarından telefon IMEI kaydına kadar farklı zamları beraberinde getirecek. Özellikle yurtdışından getirilen akıllı telefonların Türkiye'de aktif edilebilmesi için zorunlu olan IMEI kaydı ücretleri son yıllarda önemli ölçüde arttı. Bu çerçevede, yeni yılda IMEI kaydı için ödenecek ücrete yüzde 58,46'lık resmi enflasyon oranı da eklenecektir. Yani 2024 IMEI kayıt ücreti bu artışlarla birlikte belirlenecektir. Peki 1 yıllık IMEI kaydı kaç TL, IMEI kayıt ücretsiz nasıl yapılır, 2024 telefon kayıt ücreti ne kadar olacak? İşte cevabı.

İMEİ KAYIT ÜCRETİ 2024

Shiftdelete.net'te paylaşılan habere göre, IMEI kayıt ücretleri geçmiş yıllarda 6 bin lira civarındayken, 2023’ün Temmuz ayında ise 20 bin liraya yükselmişti. Vergi uzmanlarının açıklamasına göre, yeni yılda uygulanacak yüzde 58,46’lık enflasyon farkı ile bu ücret 31 bin 692 liraya çıkacak.

İmei kayıt ücreti 2024: Yurt dışından telefon getirenler üzgün! 2024 yeniden değerleme oranı belli oldu, kayıt ücretleri arttı

2024 YENİDEN DEĞERLEME ORANI NE KADAR?

Yeniden değerleme oranıyla birlikte vergilerden cezalara kadar birçok noktada zam uygulanacak. Buna Motorlu Taşıtlar Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, Emlak Vergisi harçlar ve araç muayene ücretleri dahil olacak.

Örneğin, binek otomobiller için muayene ücreti 1149,60 TL’den 1821,66 TL’ye yükseldi. Kamyon ve otobüsler için 1554 TL olan muayene ücreti 2 bin 462 TL’ye, traktör (römorklu, römorksuz), motosiklet ve motorlu bisiklet için 585,60 TL olan muayene ücreti ise 927 TL oldu.

1 YILLIK İMEİ KAYDI KAÇ TL?

BTK üzerinden yapılan 1 yıllık IMEI kaydı şu anda 2023 yılı itibariyle 20 bin TL olarak uygulanmaktadır. Ancak yeniden değerleme oranının yüzde 58.56 oranında artmasından sonra 1 yıllık IMEI kayıt ücretlerinin 31 bin 692 TL olması bekleniyor.

İmei kayıt ücreti 2024: Yurt dışından telefon getirenler üzgün! 2024 yeniden değerleme oranı belli oldu, kayıt ücretleri arttı

İMEİ KAYDI NEDİR?

IMEI (International Mobile Equipment Identity) numarası, bir cep telefonunun benzersiz kimlik numarasını temsil eder. Bu numara, dünya genelindeki tüm cep telefonlarında benzersizdir. IMEI numarası, cep telefonlarının üreticileri tarafından atanır ve her bir cihazın özgün bir tanımlayıcısıdır.

IMEI kaydı, bir cep telefonunun IMEI numarasının bir veritabanında kaydedilmesi anlamına gelir. Bu kayıt, kaybolan, çalınan veya kaybolan bir telefonun bulunmasına yardımcı olabilir. Kayıtlı IMEI numarasına sahip bir telefon, yetkililer tarafından izlenebilir ve geri alınabilir.

Bir telefonun IMEI kaydını yaptırmak, kullanıcılara güvenliğini artırma ve telefonlarını kaybettiklerinde veya çaldırıldıklarında daha kolay bulma şansı tanır. IMEI kaydı, telefonunuzun yasal olarak size ait olduğunu kanıtlamanıza da yardımcı olabilir. Bu nedenle, telefonunuzun IMEI numarasını kaydetmek önemli bir adımdır. Telefonunuzun IMEI numarasını genellikle cihazın kutusunda, telefonun içinde (pil bölmesi gibi) veya telefonun tuş takımında *#06# tuş kombinasyonunu kullanarak öğrenebilirsiniz.

Bakmadan Geçme