İnanılmaz fiyatıyla Fiat Egea'nın yeni modeli: Bayiler dolup taşacak!

Araç endüstrisindeki hızlı büyüme sürerken, otomobil tutkunları için heyecan verici bir gelişme yaşandı! Bütçe dostu modeller gün yüzüne çıktı! İşte tüm detaylar.

İnanılmaz fiyatıyla Fiat Egea'nın yeni modeli: Bayiler dolup taşacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıfır araç piyasasındaki sürekli yükselen fiyatlarla başa çıkmak isteyen vatandaşlar için Fiat Egea modeli harika bir tercih sunuyor. Araç sahibi olmanın en ekonomik yollarını keşfetmek için tüm ayrıntıları öğrenin.

ARAÇ SAHİBİ OLMA FIRSATI
Son birkaç yıldır hem sıfır araç fiyatları hem de ikinci el araç fiyatları birçok etkenin etkisiyle sürekli yükseliyor. Vergi oranlarının artmasıyla birlikte vatandaşların endişeleri de artıyor. Bu konuyla ilgili olarak, Akademisyen Yüksel Hoş önemli açıklamalarda bulundu. Hoş, sosyal medya hesabından Fiat Egea ile ilgili bir araç hakkında şunları dile getirdi: "Bu Egea modeli, Türkiye'de üretiliyor olmasıyla öne çıkıyor. Ancak fiyatı 1 milyon TL seviyesinde.

İnanılmaz fiyatıyla Fiat Egea'nın yeni modeli: Bayiler dolup taşacak!

Aynı araç Bosna Hersek'te 460 bin TL'ye satılıyor. Peki neden? Tarih ve medeniyetin başladığı Göbeklitepe gibi önemli bir bölgede tekerleğin icadının ardından tekerlekli bir araca bu kadar fazla para ödemek, ülkemizdeki araç alıcıları için zorlu bir durumu ifade ediyor." Türkiye'de araç fiyatlarına yüzde 20 KDV uygulanıyor ve silindir hacmi ile araç fiyatına göre yüzde 45, 50, 60, 70, 80, 130, 150 ve 220 gibi değişen oranlarda ÖTV uygulaması yapılıyor. Fiat Egea Sedan modeli Lounge 1.3 M Jet 95 HP versiyonu, 1 milyon 3 bin 900 TL fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. Araç, vergisiz fiyatıyla 472 bin 646 TL'ye denk geliyor. Yüzde 80 ÖTV ve yüzde 20 KDV oranları eklenerek, araç fiyatı 58 bin 608 TL artıyor ve toplamda 531 bin 254 TL vergi uygulamasına tabi tutuluyor. Bu durum, araç alıcılarının cebinden daha fazla para çıkmasına neden oluyor.
 

Bakmadan Geçme