İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Şubesi'nden kınama

İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Şubesi ile MAZLUMDER Konya Şubesi, Aziziye Kültür Merkezi'nde NAHDA Hareketi Lideri eski Meclis başkanı Raşid el-Gannuşi'nin tutuklanması hakkında açıklamalarda bulundu. 

İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Şubesi'nden kınama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunus’ta NAHDA Hareketi Lideri ve Eski Meclis Başkanı Raşid-el Gannuşi, bir konuşmasında iç savaşı kışkırttığı iddiası ile sivil polisler tarafından evine düzenlenen baskınla 17 Nisan da göz altına alınmıştı. 

48 SAATLİK GÖZALTI SÜRESİNİN SONUNDA TUTUKLANDI 

Terörle mücadele yasasına göre Gannuşi’nin, avukatlarıyla 48 saat boyunca görüştürülmediğini vurgulayan MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Muhammed Akmeşe, “Gannuşi’nin nerede tutulduğu avukatlarına ve ailesine dahi söylenmemiş, terörle mücadele yasasına göre avukatlarıyla 48 saat boyunca görüştürülmeyeceği açıklanmıştır.  Gannuşi’nin sağlığının bozulduğuna ve hastaneye kaldırıldığına ilişkin iddialar söz konusudur. Basına yansıyan haberlere göre Gannuşi, 48 saatlik gözaltı süresinin sonunda tutuklanmıştır. Entelektüel birikimi, uzlaşmacılığı ve fedakarlığıyla öne çıkan Gannuşi’nin suçlu muamelesi görmesi bunca emeğine, üstlendiği görevlere, yıllarca sürgün yaşanmasına rağmen iftar sofrasında göz altına alınmasını, haksız muamelelere tabii tutulması küresel düzeyde kınanması gereken bir vefasızlık örneğidir. Kınıyoruz!..” dedi.

“ÇÖZÜM İÇİN ÇABA GÖSTERMEYE DAVET EDİYORUZ”

Yaşanan keyfi gözaltı ve tutuklanmalarını kınayan Akmeşe sözlerini şu şekilde tamamladı: “MAZLUMDER Konya Şubesi olarak NAHDA Hareketinin tüm büro ve ofislerinin kapatılmasına ve faaliyetlerinin yasaklanmasına yönelik kararları: Gannuşi’ye NAHDA Hareketine ve diğer yöneticilerine reva görülen hukuk dışı uygulamaları, yaşanan keyfi gözaltı ve tutuklanmaları kınıyor, küresel düzeyde bütün duyarlı kişi ve kurumları bu hukuksuzluğa karşı durmaya çağırıyor ve çözüm için çaba göstermeye davet ediyoruz.” EDA NUR AKSOY
 

Bakmadan Geçme