İslam dünyasının önemli birçok eserinin yer aldığı 'Tıpkı Basım Mushaflar Kur'an-ı Kerim Sergisi' büyük ilgi görüyor

Talas Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Tablakaya Mahallesi'nde bulunan Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenen 'Tıpkı Basım Mushaflar Kur'an-ı Kerim Sergisi' büyük ilgi görüyor.

Talas Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı "Tıpkı Basım Mushaflar Kur'an-ı Kerim Sergisi" büyük ilgi görüyor. Tablakaya Mahallesi'nde bulunan Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenen sergi, tarihi ve sanatsal değeri yüksek eserleri bir araya getiriyor.

Sergide, İslam dünyasının önemli birçok eseri yer alıyor. Bunlar arasında Hz. Osman'ın okurken şehit edildiği mushaf başta olmak üzere, Şeyh Hamdullah Efendi'nin II. Bayezid dönemine ait 1499 tarihli eseri ve Ahmet Karahisari'nin Kanuni Sultan Süleyman'ın talebi üzerine kaleme aldığı ve öğrencisi Hasan Çelebi'nin tamamladığı 1584-87 yıllarına ait Kur'an-ı Kerim tıpkı basımları büyük ilgi görüyor.

Ayrıca sergide, hat sanatında kullanılan tarihi araç gereçler de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Mürekkep kalemlerinden, kâğıtlara, yazma kitaplardan, müzehhibe malzemelerine kadar birçok hat sanatının gereçleri sergide yer alıyor.

Sergi, 2 yıl içinde yaklaşık 50 bin ziyaretçiyi ağırladı. Ziyaretçiler, tarihin derinliklerine yolculuk yaparken, İslam sanatının ve kültürünün zenginliğini keşfetme fırsatı buluyor. Talas Belediyesi yetkilileri, serginin büyük ilgi görmesinden memnuniyet duyduklarını belirtirken, kültürel etkinliklerin ve tarihi eserlerin toplumun her kesimine ulaştırılmasının önemine vurgu yapıyorlar.

         

AA

Bakmadan Geçme