İsmailağa Cemaati'nden kovulmuştu: Cübbeli Ahmet'ten cevap gecikmedi

İsmailağa Cemaati sosyal medya platformlarından yaptığı resmî açıklamada Cübbeli Ahmet'in tarikatın mahremiyetini açığa çıkardığı gerekçesi ile cemaatten kovulduğunu duyurdu.

İsmailağa Cemaati'nden kovulmuştu: Cübbeli Ahmet'ten cevap gecikmedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsmailağa tarikatı, bir süredir sorun yaşadığı ve yaşadığı tartışmalarla gündemden düşmeyen Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet) hakkında bir sosyal medya platformu üzerinden açıklama yaptı.  

İsmailağa tarikatının resmi X (Twitter) hesabından yaptığı açıklamada Cübbeli Ahmet hakkında, “Bir süredir kendisiyle yapılan istişarelere rağmen tavrını değiştirmemekte ısrar eden, ihvânımızı ve kamuoyunu yanlış biçimde yönlendirmeyi sürdüren Cübbeli Ahmet Hoca, söz ve davranışlarıyla tarîkatımıza ve hizmetlerimize zarar veren biri hâline gelmiş ve Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin şeyhliğini kabul etmemiştir. Bu gerçeğe binaen kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını, görüş ve açıklamalarının cemaatimiz açısından hiçbir bağlayıcılığının bulunmadığını ihvânımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerine yer verildi.  

CÜBBELİ AHMET’TEN CEVAP GECİKMEDİ! 

Şahsi sosyal medya hesabı üzerinden yaklaşık 4 saatlik bir video yayınlayan Cübbeli Ahmet hoca, İsmailağa Cemaati’ne cevap verdi. Cübbeli Ahmet tarikatın, yapmış olduğu açıklamada “Şeyhimiz Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimiz Cübbeli Ahmet Hoca'yı reddetti” ifadesine karşı çıktı. 

Cübbeli Ahmet Hoca, “Tarikat Hasan Efendi'nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin. Hasan Efendi nasıl Mahmud Efendi'nin müridiyse ben de Mahmud Efendi'nin müridiyim, mürit müridi nasıl ihraç edecek? Öte yandan videoda montaj söz konusu" sözleri ile tepki gösterdi.  

Bakmadan Geçme