İsrail'in Gazze'deki yardım konvoyu saldırısı önceden bilgilendirildi

Gazze'de vurulan yardım kuruluşu konvoyunda bulunan ve çoğu Batı uyruklu 7 kişinin öldüğü saldırıda, İsrail ordusunun önceden bilgilendirildiği belirtildi.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin Deyr el-Belah bölgesindeki yardım konvoyunu hedef alarak çoğu Batı uyruklu 7 kişiyi öldürdüğü, ancak önceden bilgilendirildiği belirtildi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, İsrail ordusu olayı soruşturuyor ve saldırının insani yardımların Gazze'deki geçici limandan Deir el-Belah bölgesindeki depoya aktarılırken gerçekleştiği ifade edildi.

Yardım konvoyunun saldırı öncesinde İsrail ordusuyla koordinasyon sağladığı belirtilen haberde, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin olayın detaylarını görüştüğü aktarıldı. Güvenlik kaynakları, saldırıyı "uluslararası düzeyde en zor olay" olarak değerlendirirken, ordunun soruşturmasının sonuçlarının kamuoyuna ve uluslararası topluma sunulacağı ifade edildi.

Gazze'nin Deir el-Belah bölgesinde, ABD merkezli uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen (WCK) çalışanlarını taşıyan konvoyun İsrail ordusu tarafından vurulması sonucu Avustralya, Polonya, Birleşik Krallık, ABD-Kanada ve Filistin uyruklu 7 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından WCK'nin bölgedeki operasyonlarını durdurduğu ve gelecekteki çalışmalar için karar alınacağı açıklanmıştı.

AA

Bakmadan Geçme