İsrail Ordu Sözcüsü: Gazze'deki yardım konvoyu saldırısını soruşturacağız

İsrail, Gazze'de uluslararası yardım kuruluşu çalışanlarının hedef alınması sonucu çoğu Batı uyruklu 7 kişinin öldürüldüğü saldırıyı 'soruşturacak'.

İsrail ordusunun sözcüsü Daniel Hagari, Gazze Şeridi'nin Deyr el-Belah bölgesinde ABD merkezli uluslararası yardım kuruluşunun konvoyuna düzenlenen ve çoğu Batı uyruklu 7 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hagari, saldırının "trajik ölümle" sonuçlandığını belirterek, olayı soruşturacaklarını ve soruşturma sonuçlarını paylaşacaklarını dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilediğini belirtti. Katz, saldırıda ölenlerin ülkelerine de başsağlığı dileğinde bulunarak, gelecekte benzer olayların yaşanmaması için gerekli sonuçların çıkarılması için olayın yetkili makamlarca soruşturulacağını vurguladı.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, yardım konvoyunun saldırı öncesinde İsrail ordusunu bilgilendirdiği belirtildi. Konvoyun saldırı öncesinde İsrail ordusuyla koordinasyon sağladığı ve saldırının detaylarının İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi tarafından Güney Komutanlığı ve ordunun sivil idari işlerine bakan COGAT ile görüşüldüğü aktarıldı.

Gazze'nin Deyr el-Belah bölgesinde, ABD merkezli uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen (WCK) çalışanlarını taşıyan konvoyun saldırıya uğradığı ve 7 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti. Saldırının ardından WCK'nin bölgedeki operasyonlarını durdurduğu ve gelecekteki çalışmalar için karar alacağı açıklanmıştı.

AA

Bakmadan Geçme