• Haberler
  • Ekonomi
  • İsrail ve Filistin arasındaki savaş altın piyasasını da etkiledi! Uzmanı yatırım tavsiyesi verdi

İsrail ve Filistin arasındaki savaş altın piyasasını da etkiledi! Uzmanı yatırım tavsiyesi verdi

İsrail ve Filistin savaşının başlamasının ardından altın fiyatları büyük oranda artış gösterdi. Kuyumcu İşletmecisi Refik Şar, artan ve artmaya devam eden altın fiyatları hakkında yatırım tavsiyesi verdi.

7 Ekim'de İsrail ve Filistin arasında başlayan savaş, Türkiye'de altın fiyatlarını da etkiledi. Savaş öncesinde bin 700 Türk lirası seviyesinde seyreden gram altının fiyatı bin 850 Türk lirasına kadar yükseldi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan kuyumcu Refik Şar, altın yatırımcılarının sıklıkla takip ettiği ve merak ettiği altın fiyatlarının seyir durumuyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

İsrail ve Filistin arasındaki savaş altın piyasasını da etkiledi! Uzmanı yatırım tavsiyesi verdi

SAVAŞ BU DURUMU HIZLANDIRDI

Uzun süredir kuyumculuk işiyle ilgilenen kuyumcu işletmecisi Refik Şar, İsrail ve Filistin arasında süregelen savaşın altın fiyatlarına olan etkisi hakkında bilgi verdi. Refik Şar, "Biz gram altın fiyatlarının yıl başında 2 bin lira civarı olmasını düşünüyorduk ya da öyle söyleniyordu. Zaten yükselecekti ama İsrail ve Filistin arasındaki savaş bu durumu hızlandırdı. Bizim yılbaşı için öngördüğümüz fiyatlar, savaş neticesinde daha hızlı yükseldi. Altın fiyatlarının bu seviyede kalmayacağından eminim daha da yükseleceğini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

İsrail ve Filistin arasındaki savaş altın piyasasını da etkiledi! Uzmanı yatırım tavsiyesi verdi

ALTIN GÜVENLİ LİMANDIR

Dünya genelinde yaşanan buhran, savaş ve olası durumların Türkiye'deki altın fiyatlarını etkilediğini söyleyen Şar, "Maden her zaman bunların tetikçisidir. Savaş ya da kaos durumu her zaman altını etkiler. Bunun nedeni altının güveni bir liman olmasıdır. Petrolün yükselmesi gibi emtiaların yükselmesi bunu tetikler. Böyle durumlarda çünkü herkes altına yüklenir. Tüm dünya ülkeleri bu savaş ya da kaos durumunda direkt altına yüklenir." dedi.

İsrail ve Filistin arasındaki savaş altın piyasasını da etkiledi! Uzmanı yatırım tavsiyesi verdi

ŞAR, ALTIN YATIRIMCILARINA TAVSİYE VERDİ

Altına yapılan yatırımın zarar ettirmediğini, kısa vadeli yatırımın bile kazandırdığını belirten İşletmeci Şar, "Altına uzun vadede bir yatırım yapmak her zaman mantıklı bir harekettir. Altın uzun vadede bazen kısa vadede kar getiriyor ama uzun vadede her zaman için mantıklıdır. Bu yılın başında altın bin liraydı ve yüksek deniliyordu. Şuanda  1850 seviyesinde. Neredeyse yüzde 80 artış var. Altına yatırım yapmak uzun vadede her zaman kazandırır. " diye konuştu.

Altın alım ve satım yapacak kişiler için tavsiyelerde bulunan Refik Şar, şunları kaydetti: "Altın satacak olanlar için eğer acil bir durum değilse satmasın. Biz satıcılar olarak sattığımızı yerine koyabilmemiz lazım ki açıkta kalmamamız lazım. yoksa zarar ediyoruz. Çünkü savaş başladığından beri gram altın bin 700 liraydı. Ben bu fiyata sattım, yarını bin 730'a aldım. Bin 730'a sattığım günün yarını 1750'ye aldım. Yani Türk lirasında kaldığı sürece bende zarar ettim. Yani satacak olanlar ellerinden geldiğince ellerinde tutsunlar. Satıcılar için ise geri yerine koyması gerekiyor." Son olarak sözlerini toparlayan Şar, yatırımcıların piyasayı sıklıkla takip etmesi gerektiğini belirterek konuşmasını noktaladı.

Bakmadan Geçme