• Haberler
  • Güncel
  • İstanbul: İstanbul Gezilecek Yerler Neresi? İstanbul Gezilecek Yerler!

İstanbul: İstanbul Gezilecek Yerler Neresi? İstanbul Gezilecek Yerler!

Tariflere sığmayan Şehr-i Mekan İstanbul.. Dünya milletlerinin ilgisini çeken yüzlerce güzelliğin ev sahibi..

Dünya başkentinde geçireceğiniz tatilinizi muhteşem kılmaksa adeta dile gelip aşkı anlatan köşelerine uğramakla mümkün. Bir ömre sığmaz İstanbul’u iliklerinize kadar yaşamak istiyorsanız; Kız Kulesi’nin hikayesini dinleyebilir, Galata Kulesi’nde İstanbul seyrine dalabilir, Haydarpaşa Garı ve Gülhane Parkı’nda İstanbul hatıralarına yolculuk edebilirsiniz. Tabii ve tarihi güzelliklerinin pek çoğunu konser, etkinlik ve sergilerle eğlenceli kılan kentte mutlaka görmeniz gereken diğer noktalarsa şunlar:

Yerebatan Sarnıcı
Yedikule Zindanları
Ayasofya
Topkapı Sarayı
Çemberlitaş
Dolmabahçe Sarayı
Belgrad Ormanları
Emirgan Korusu
Polenezköy
Anadolu Kavağı
İstanbul Gezilecek Yerler
Öte yandan ne var ki en büyük keyfi tepelerine çıkanlara sunuyor şehirlerin şehri İstanbul.. Sevda Tepesi’nde duygusal yolculuklar sunan kentin en güzel panoramik görüntülerine Pierre Loti, Otağtepe, Çubuklu, Dragos ve Çamlıca tepelerinde erişebilirsiniz.

Rumeli Hisarı ve Anadolu Hisarı’nda en net, en yakın görüntülerini sunan İstanbul’un eğlenceli yüzüyle karşılaşmak; rotayı Kapalıçarşı, İstiklal Caddesi, Burgazada sokakları, Ortaköy ve Tarihi Harbiye’ye çevirmekle mümkün. İstanbul ruhunu biraz da şehrin gürültüsünden uzakta yaşamaksa tarihi, tabiatı ve plajlarıyla ünlü Büyükada’yı popüler kılıyor.

 

Bakmadan Geçme