İzlanda soğukları geliyor! Kar yağışı tüm yurdu vuracak!

Meteoroloji uzmanından sevindiren haber geldi. Türkiye İzlanda soğuklarını yaşayacak.

İzlanda soğukları geliyor! Kar yağışı tüm yurdu vuracak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merakla beklenen kar yağışı için sonunda açıklama geldi. Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, yarından itibaren Türkiye'nin 'İzlanda soğukları'nı yaşayacağını belirterek, Ankara ve İstanbul dahil pek çok bölgede kar yağışı beklendiğini bildirdi.

Bu yıl kış, geçtiğimiz yıllara göre ılıman bir havada geçerken, başta İstanbul olmak üzere birçok ilde de kar yağışı beklentisi artmaya başladı. Şubat ayı ile birlikte Türkiye'nin, beklediği kar yağışının etkisi altına gireceğini söyleyen NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, "Şubat ayı çok bereketli başlıyor yoğun kar yağışı alacağız ancak dezavantajı İzlanda'dan gelen çok soğuk havanın etkisinde kalacağız. İzlanda'dan Türkiye'ye soğuk hava dalgası geliyor" dedi.

NTV'nin haberine göre; Doğu'da kar yağışının etkili olacağını söyleyen Çalışkan, "Doğu bölgelerde kar kalınlığının yer yer 100 santimetreye ulaşması öngörülüyor. Doğu bölgelerde 4 gün yoğun kar yağışları var zaman zaman Kayseri'de olacak, Erzurum'dan Hakkari'ye kadar o bölge hatta kar kalınlığı 60-100 santimetreyi bulabilecek" dedi.

Bakmadan Geçme