• Haberler
  • Konya
  • Japon Parkı Otobüs Durağındaki Yoğunluk Bitmiyor

Japon Parkı Otobüs Durağındaki Yoğunluk Bitmiyor

Konya'nın Selçuklu ilçesinde bulunan Japon Parkı Otobüs Durağı, özellikle akşam saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşları mağdur ediyor. Her akşam 17.30-20.00 saatleri arasında tramvaydan inerek otobüse binmek için durağa yönelen vatandaşlar, yoğun bir kalabalıkla karşılaşıyor. Tıklım tıklım dolan otobüste kendine yer bulamayanlar ise bir sonraki otobüsü beklemek zorunda kalıyor.

Yazır Mahallesi Ulusal Sokak'ta bulunan ve günlük binlerce yolcunun hareket merkezi olan Japon Parkı durağında, özellikle akşam 17.30-20.00 saatleri arasında yaşanan yoğunluk nedeniyle birçok vatandaş otobüste kendisine yer bulamıyor.

Durakta bekleyen yolcular, 60, 61 ve 51 nolu otobüslerin sefer sayısının artırılması ve Kültürpark, Alaeddin otobüs duraklarına benzer bir turnike sisteminin kurulmasını talep ediyor.

“YAKIN OLSA YÜRÜYECEĞİZ”

Vatandaşlar, "Akşam saatlerinde bu durakta inanılmaz bir yoğunluk yaşanıyor. Otobüsler tıklım tıklım geliyor. Otobüse binmek için birbirimize giriyoruz. Otobüsler o kadar doluyor ki bazen onlarca kişi dışarıda kalıp, bir diğer otobüsün gelmesini bekliyor. Yakın bir yer olsa yürüyerek evimize gidelim ama en az 6 kilometre uzaktayız. Yetkililerden bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz" dedi.

Başka bir vatandaş ise, "Otobüslerin sefer sayısının artırılması ve turnike sistemi kurulması bu sorunu çözecektir. Yetkililerden bu konuda bir an önce adım atmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

MALİYE TOKİ SAKİNLERİ DE ŞİKAYETÇİ

Maliye TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar da 51 nolu hattın güzergah değişikliği dolayısıyla mağduriyet yaşıyor. Otobüs hattının önceki güzergahında 51 nolu hat, Abdullah Ulubay Sokağı üzerinden gidiyordu. Son yapılan güzergah değişikliğiyle beraber artık Yazır Mezarlığının arkasındaki sokak üzerinden giden 51 nolu hatta binemeyen Maliye TOKİ sakinleri, mecburen sadece 61 nolu hatta binmek zorunda kalıyor. Daha önce hem 51 hem de 61 nolu otobüslere binebilen Maliye TOKİ sakinlerinin tek bir alternatife mecbur bırakılmaları da tepki topluyor.

KAPALI DURAK VE CEP DURAK SEÇENEKLERİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri, sorunun farkında olduklarını ve çözüm için çalışma yaptıklarını söylediler. Yetkililer, "Japon Parkı durağı şehrin önemli bir ulaşım merkezi. Bu bölgede yaşayan ve çalışan vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde kullandığı bir durak. Sorunu çözmek için ek sefer düzenleme, cep durak ve kapalı durak gibi seçenekleri değerlendiriyoruz. Henüz karar aşamasında. En kısa sürede sorunu çözmek için çalışmalarımızı tamamlayacağız. Ama Japon Parkı’nın yolcu potansiyelini değerlendirdik ve turnike sistemi için uygun olmadığı sonucu çıktı" dediler.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Japon Parkı Otobüs Durağındaki Yoğunluk Bitmiyor
Japon Parkı Otobüs Durağındaki Yoğunluk Bitmiyor
Japon Parkı Otobüs Durağındaki Yoğunluk Bitmiyor
Özel Haber

Bakmadan Geçme