• Haberler
  • Güncel
  • Japonya Depremi: 'Uyarı Sistemi' ile 15 Saniye Önce Öğrenildi!

Japonya Depremi: 'Uyarı Sistemi' ile 15 Saniye Önce Öğrenildi!

Japonya'da meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki deprem sonrası ortaya çıkan detaylar herkesi şaşkınlığa uğrattı.

Japonya Depremi: 'Uyarı Sistemi' ile 15 Saniye Önce Öğrenildi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Canlı yayın programı sırasında deprem uyarı sistemi aktif hale gelen bir kişi manşetlere yansıdı. Cep telefonuna gönderilen deprem uyarısını fark eden kişi 15 saniye içinde bulunduğu binayı terk etti.

Depreme yakalanmadan kendini dışarı atan bu kişi 50'den fazla binanın hasar aldığı çoğunun kısmen yıkıldığı ve en az 48 kişinin öldüğü depremden sağ olarak kurtarıldı.

O Video Yüzlerce Beğeni Aldı!

Deprem uyarı sistemi sayesinde kendini korunaklı bir alana geçiren bu kişi aldığı uyarıyı cep telefonuna kaydederek sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı anda yüzlerce beğeni aldı.

Konu ile ilgili Japonya uluslararası işbirliği ajansı danışmanı Hitoshi Baba uzun süredir kullanılan bir sistem olduğunu, güçlü sarsıntılar öncesinde uyarının kişilere gönderilerek depreme bağlı oluşabilecek can ve mal kaybının azaltıldığını ifade etti.

Deprem Uyarı Sistemi Nedir?

Deprem sırasında aktif hale gelen erken uyarı sistemi Japonya meteoroloji ajansı ile demiryolu teknik araştırma enstitüsünün ortak teknolojisi ile geliştirilmiş bir sistemdir. 2007 yılından beri Japonya'da pek çok cihazda aktif olarak kullanılmaktadır.

 

Bakmadan Geçme