Joshua'nın rakibi kim olacak? Bakole'nin antrenörü ipuçlarını verdi!
Boksör Martin Bakole'nin antrenörü Billy Nelson, ağır sıklet boksörünün bu yılın sonlarında Afrika'da iki kez dünya şampiyonu Anthony Joshua ile karşılaşabileceğini söyledi.
Bakole'nin menajeri Nelson, Boxing News'e şunları söyledi: "Efe Ajagba'yı yendiğimizde dünya şampiyonluğu şansımız garanti altına alınacak ve biz de bunun için çalışıyoruz. Mayıs ayında göreceksiniz, Ajagba ile işimiz bitecek. Martin'in sahip olduğu IQ'ya, yumruk çeşitliliğine veya beceriye sahip değil. Eğer Daniel Dubois, Martin ile dövüşmek yerine unvanını bırakırsa, bu güçlü bir olasılık. Eğer bu gerçekleşmezse, Ekim ayında Kinşasa'da [Demokratik Kongo Cumhuriyeti] Martin ile Anthony Joshua arasında gerçekleşecek karşılaşma çok büyük bir mücadele olurdu - Afrika kıtası için kesinlikle olağanüstü bir mücadele." dedi.
Bakole'nin Ağustos ayında Jared Anderson'a karşı sergilediği performans, rakibini üç kez yere sererek beşinci rauntta cezalandırıcı bir sonuca ulaşmıştı. 33 yaşındaki sporcu, bu zaferin ardından, Daniel Dubois'nın IBF kemerini alabilmek için son eleme maçında yine Afrikalı boksör Efe Ajabga ile karşılaşması için emir aldı. İkilinin Mayıs ayında karşı karşıya gelmesi bekleniyor. Bakole, yaklaşan görevine odaklanmışken, Joshua ile olası bir çatışmaya dair söylentiler de gündeme geldi.
Joshua, Eylül ayında Dubois'ya karşı aldığı yenilgiden bu yana eski lineer şampiyon Tyson Fury ile tüm Britanyalıların katılacağı bir karşılaşmada karşılaşma isteğini dile getirdi. Ancak Fury'nin emekliliğini açıklamasıyla birlikte Joshua'nın artık alternatif rakipleri düşünmesi gerektiği anlaşılıyor. Bakole ile bir mücadele, 35 yaşındaki oyuncu için cazip bir seçenek olabilir; zira her iki ağır sıklet de Afrika'da tanınan isimler arasında yerlerini sağlamlaştırdı.
Bakole'nin Ajagba karşısında alacağı galibiyet, doğal olarak dünya şampiyonluğu için onu ön sıraya taşıyacak, bu da onun yerine Dubois ile dövüşmeyi hedefleyeceği anlamına geliyor. Ancak Nelson'ın açıklamaları, IBF kemerinin kazanılıp kazanılmayacağına bakılmaksızın, Ekim ayında memlekete dönüşün gerçekleşebileceğine işaret ediyor.
Bakmadan Geçme





