• Haberler
  • Güncel
  • Kabarması durmayan San Sebastian Cheesecake tarifi! 5 dakikada şipşak hazır...

Kabarması durmayan San Sebastian Cheesecake tarifi! 5 dakikada şipşak hazır...

Evde San Sebastian Cheesecake nasıl yapılır? Şipşak hazır 5 dakikada yapabileceğiniz San Sebastian Cheesecake için bilmeniz gereken aşçılık sırları var. Bu bilgiler yardımıyla San Sebastian Cheesecake hamurunun kabarması asla durmuyor ve dokusu enfes oluyor

Kabarması durmayan San Sebastian Cheesecake tarifi! 5 dakikada şipşak hazır...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üzerine çikolata sos dökülen San Sebastian Cheesecake'i kim sevmez. Görüntüsü itibariyle yapımı karışık gibi dursa da doğru reçete uygulandığında oldukça basit ve lezzetli. Sadece 5 dakikada evde yapacağınız San Sebastian Cheesecake tüm hane halkını da mutlu edecek cinsten! İşte şipşak hazır kabarması asla durmayan San Sebastian Cheesecake tarifi...

SAN SEBASTİAN CHEESECAKE YAPARKEN BİLMENİZ GEREKENLER

Osmancikhaber.com.tr'de yer alan içeriğe göre, San Sebastian Cheesecake yapımının püf noktaları verildi. 

MALZEMELER

4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilin

Peynirli kısmı için:

400 gram labne
550 gram sürülebilir beyaz peynir
4 yemek kaşığı (silme) un
2 kutu sıvı krema (400 ml)

TARİF

İlk olarak fırını 200 derecede ısıtın. Yumurtaları şeker ve vanilinle birlikte 4-5 dakika köpük köpük olana dek çırpın. Bu aşamada şekerin erimesi önemli. Kıtırlığı kalmamalı.

Peynirlerin suyunu süzüp geniş bir kaseye alıp çırpın. Kremaları ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve nişastayı ekleyip karıştırın. Pütürleri kalmasın. Yumurtalı karışımı aktarıp nazikçe havalandırarak karıştırın. Homojen bir kıvam elde edin.

Kabarması durmayan San Sebastian Cheesecake tarifi! 5 dakikada şipşak hazır...

SAN SEBASTİAN CHEESECAKE EN İYİ NEREDE YENİR?

Listelist.com kıvamının tutturulması bu zor tatlının en iyi nerede yenileceğine yönelik bir araştırma yapmış. Çoğunlukla Beşiktaş bölgesinde iyi cheesecake dükkanları mevcut. Peki İstanbul'da en iyi San Sebastian Cheesecake nerede yenir? İşte tüm detaylar. 

B. Blok – Beşiktaş
Zula – Harbiye
Rafine Espresso Bar – Kadıköy
Karemel Lab Bakery & Patisserie – Etiler
Maskarpon Tiramisu – Kadıköy
 Clorophilla – Kanyon

SAN SEBASTİAN CHEESECAKE'İN SÖNMEMESİ İÇİN DENEYİN

San Sebastian Cheesecake, İspanya'nın Bask bölgesinde popüler bir tatlıdır. Bu cheesecake'in özelliği, karamel rengi ve yanık görünümlü bir kabuğa sahip olmasıdır. Bu kabuk, cheesecake'in içindeki yumurta ve peynir karışımının yüksek sıcaklıkta pişirilmesiyle oluşur. Cheesecake piştikten sonra, kabuğunun sönmesi normaldir. Bunun nedeni, cheesecake'in içindeki hava kabarcıklarının soğudukça küçülmesi ve cheesecake'in hacminin azalmasıdır. Bu, cheesecake'in lezzetini veya dokusunu etkilemez. San Sebastian Cheesecake'i buzdolabında saklayabilir ve dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Derleme: Hakimiyet.com Kaynak: Osmancikhaber.com.tr

Bakmadan Geçme