Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında yakalama kararı

6 yaşındaki çocuğa istismar iddiasına yönelik davada kritik bir gelişme yaşandı. Kadir İstekli ve Yusuf Gümüşel hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında yakalama kararı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 6 yaşındaki çocuk gelin soruşturmasında Kadir İstekli ve baba Yusuf Gümüşel hakkında yakalama kararı verildi.

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara uğraması iddiasına ilişkin dava açılmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, baba Yusuf Ziya Gümüşşel ile anne Fatıma Gümüşel’in "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Dini nikahıyla evlendirildiği iddia edilen Kadir İstekli hakkında ise "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" ve "cinsel saldırı" suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edildi.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 30 Ocak 2023 tarihine duruşma günü verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile müşteki H.K.G.’nin avukatı mahkemeye başvurarak sanıkların tutuklanmasını talep etti.

TUTUKLAMAYA YÖNELİK YAKALAMA KARARI

Talebi usul ve yasaya uygun bulan mahkeme, kaçma şüpheleri ve mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

Soruşturmada anne H.K.G. hakkında ise ruh sağlığının bozulup bozulmadığı yönünde rapor talep edildi.

Bakmadan Geçme