Kahramanmaraşlı depremzede: Konya bize kucak açtı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve 7,6 Elbistan depremlerinin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Depremde mağdur olan vatandaşlar Konya'nın köklü firmalarından Özkaymak Holding bünyesindeki otobüs firması aracılığıyla Konya Özkaymak Park Otel'e naklileri gerçekleştiriliyor.

Kahramanmaraşlı depremzede: Konya bize kucak açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özkaymak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özkaymak, Özkaymak Park Otelin tamamının depremzedelere tahsisi edildiğini, otele doktor, psikolog, PDR temin edilip hastaların sağlık kontrolünden geçirildiğini söyledi.


Erol Özkaymak, Özkaymak Otobüs firmasının 10 aracı deprem bölgesinde olduğunu, Konya’dan giden boş araçların Valiliğin koordinesiyle istenilen personelin deprem bölgesine  temin edildiğini, Özkaymak Otobüs firmasının il fark etmeksizin gidiş dönüş depremzedelere ücretsiz olduğunu söyledi.
Kahramanmaraş’tan gelen, Konya Özkaymak Park Otelde bulunan, depremzedelerden Mehmet Gökhan yaşanılan olayları anlattı.

Deprem ve sonrası yaşananları anlatır mısınız ?
Depremde uykudan aniden büyük bir ses ve şaşkınlıkla kalktığını ifade eden depremzede Mehmet Gökhan, “Depremde bir an uykudan kalktık işte, aniden kalktık. Böyle çok çatır çatır seslerle büyük şaşkınlıkla uyandık. O anı anlatmak çok zor. Allah yani yaşamayanlara yaşatmasın inşallah. Cümlemize de kolaylıklar versin. Sonrası zaten evden zorla aşağıya indik. Herkes arabasına zorla bindi, evlerden uzaklaştık. Sabahı dışarılarda geçirdik. Hep dışarıdaydık zaten. Ondan sonra eve hiç girmedik. Baktık bütün sokaklar, bütün şehirlerde, bütün apartmanlar yere inmiş. Ondan sonra yani bütün hepsi yere inmiş. Yıkılmayan binaların hepsi işe girilmez vaziyette. Ayakta duran binaların içine girmeye kimse cesaret edemez. Biz bir kere girdik ondan sonra cesaret edemedik zaten.“ dedi.
İkinci büyük depremde dışarıda olduğunu söyleyen Gökhan, “ikinci büyük depremden o an dışarıdaydık. Açık alandaydık. Arabaların içerisindeydik. Tabii deprem hissettik ama hani evlerde olmuş olsa çok daha farklı hissedilecekti. Yoksa aynı şekilde o da zaten aynı büyüklükte önceki yedi nokta yedi, ondan sonraki de yedi nokta altıydı. Yani saat ikiden sonra ona Elbistan depremi.” olduğunu söyledi.

Yakınen depremde kaybettiğiniz eşiniz dostunuz varmı ?
Depremde yeğenini kaybettiğini söyleyen Gökhan, “Benim yeğenim. Yani hanımın yeğeni. Hanımımın yeğeni rahmetli oldu. Akrabalarla, duyduğumuzu göre ölenlerin hayatını kaybedenlerin sayıları çok fazla. Üç beş gündür burada kalıyoruz ama şu an çok şey kötü şeyler duyuyoruz. Evler soyuluyor diye. Yağmalamanın olduğu ondan sonra ellerinde birer cihaz alarak evlerin depreme dayanaklığını ölçme bahanesiyle evlerin soyulduğunu o şekilde haberler sürekli telefondan geliyor, duyuyoruz. Yani durum o şekilde şu an.” şeklinde konuştu.

Maraşta ekipler ve destek zayıf
Kahramanmaraş’ta destek ve ekiplerin zayıf kaldığını söyleyen Gökhan, ““Kahramanmaraş'a destek ve ekipler zayıf kalıyor. Yani o kadar yıkılan şeyler var. Ondan sonra bütün içinde insanların olduğu yani ölen insanların ondan sonra hayatı olmayan insanların o işte şeyin altında, depremin altında kalan insanların olduğu belli ama çalışan sayısı, ekipman sayısı çok az. Tabii tabii. İçine girilecek durumda değil. Yani şey etmedi ama her taraf kolonlar çatladı, şey yaptı. İçine girilecek durum yani sade bizim değil. Yıkılanlar yıkıldı. Yıkılmayanların da içine girecek ev çok nadirdir yani hemen hemen hiçbirine girilmeyecek durumdadır evlerimiz olsun. Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı. 

Konya bize kucak açtı
Hakimiyet Gazetesi muhabiri Can Yılmaz’ın, Konya için son olarak söylemek istediğiniz var mı? sorusuna ise Gökhan şu şekilde cevap verdi; “Konya için bize kucak açtılar. Herkes sizden de onlardan da Allah binlerce razı olsun. Yani bize kucak açtılar. Buraya geldik. Her türlü ilgileniyorlar ellerinden geleni yapıyorlar. Allah binlerce razı olsun. Onlara da kimseye de yani yaşatmasın inşallah. Şu anda tüm insanlığı inşallah bu şeyden kurtarsın inşallah kurban olduğum Allah yani geçmiş olsun. Çok sağ olun”

Kahramanmaraşlı depremzede: Konya bize kucak açtı
Kahramanmaraşlı depremzede: Konya bize kucak açtı
Kahramanmaraşlı depremzede: Konya bize kucak açtı
Kahramanmaraşlı depremzede: Konya bize kucak açtı
Kahramanmaraşlı depremzede: Konya bize kucak açtı

Bakmadan Geçme