Kalp Krizi: Kalp Krizi Hangi Yaş Aralığında Daha Riskli?

Kalp krizi olarak adlandırılmakta olan durum kalp kasının bir bölümünün o bölgeye yetersiz kan akışı yapması ve mevcut olan yetersiz kan akışından dolayı da kişinin ölmesi olarak bilinmektedir.

Çağımızın en önemli hastalıklarından biri olan kalp krizi ile ilgili bilinmesi gereken son derece önemli bilgiler vardır. Özellikle bu bilgiler ile birlikte bilinçlenen kişiler hem kalp krizine karşı hem de sağlıklı yaşama karşı kendilerini çok daha iyi bir şekilde koruma altına alabileceklerdir.

Kalp krizi olarak adlandırılmakta olan durum kalp kasının bir bölümünün o bölgeye yetersiz kan akışı yapması ve mevcut olan yetersiz kan akışından dolayı da kişinin ölmesi olarak bilinmektedir. Bunun sebebi de genellikle kalbe giden bir ya da birkaç damarın kapalı olmasından kaynaklanmaktadır. Yeterli kan akışı sağlanamadığı için kalp krizi meydana gelmektedir ve sonucu ölümle bile sonuçlanabilmektedir. Kalp krizi hangi yaş aralığında daha riskli sorusu da pek çok kişinin aklına gelmekte olan sorulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kalp Krizi Hangi Yaş Aralığında Daha Riskli
Kalp krizinin daha çok risk teşkil ettiği yaş grubu genellikle 40 yaş ve üzeri olarak bilinmektedir. Özellikle kişi tütün ve tütün ürünlerini kullanıyorsa kalbe giden damarların tıkanma olasılığı çok daha fazladır. Bu tıkanmalar başlarda kendini belli etmese de bir süre sonra belirti vermeye başlamaktadır. Örneğin yeterince iyi nefes alamama ya da ayaklarda ve kollarda meydana gelen uyuşmalar ile birlikte kalp krizi riskinin fazlalaştığı bariz bir şekilde kendisini göstermektedir.

Kalp Krizinin Belirtileri
Kalp krizi ani olarak gelişen bir rahatsızlık olarak kendisini göstermektedir. Kalp krizi belirtileri oldukça fazladır fakat kişilerin en belirgin olarak hissetmekte olduğu son derece şiddetli bir göğüs ağrısıdır. Bu belirti gözlemlendiği zaman kişiler hemen 112 Acil Servis’i aramalı ve erken müdahale için sağlık ekiplerine haber vermelidir. Aksi takdirde ölümle sonuçlanabilir.

Bakmadan Geçme