Karaca: TMO bir alicengiz oyunu oynamıştır

Konya Deva Partisi İl Başkanı Seyit Karaca, Toprak Mahsulleri Ofisi'ndeki Konyalı çiftçilerin sorunları hakkında konuştu. Karaca, 'TMO üreticiye tam bir Alicengiz oyunu oynamıştır' dedi.

Konya’da, randevulu sistem üzerine buğdayını satmaya çalışan Konyalı çiftçilerden TMO’ya ve iktidara tepkiler sürüyor. Konyalı bir çiftçi, Konya AK Parti Doğanhisar ilçe başkanlığı önüne buğdayını dökmüştü. İktidara tepki gösteren vatandaş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu durumlardan haberdar olmadığını dile getirmişti. Konya Deva Partisi İl Başkanı Seyit Karaca, TMO’daki çiftçilerin sıkıntılarını gazetemize anlattı. 

“TMO TAM BİR ALİCENGİZ OYUNU OYNAMIŞTIR”

Tahıl koridoru başarısının şişirilmek adına Konya çiftçisinin, daha önce görülmemiş randevu sitemine maruz bıraktıklarını söyleyen İl Başkanı Seyit Karaca, “TMO üreticiye tam bir Alicengiz oyunu oynamıştır. Kanaatimce dış politikada “Tahıl Koridoru” başarısını daha fazla şişirebilmek adına hasat öncesi yapılan ithalatla silolar ağzına kadar dolduruldu. Hasat öncesi tahıl fiyatları da 7-8,5 TL/kg aralığında açıklandı. Çiftçi hevesle ilk hasadını ofise götürdüğü zaman ise “Randevulu alım” gibi yeni icat edilmiş bir usülle karşılaştı” şeklinde konuştu.

 “MAĞDUR OLAN ÇİFTÇİLER OLDU”

Randevu sisteminde yüzü gülmeyen çiftçinin ürününü, serbest piyasadaki tüccarlara yüzde 30-40 aşağı fiyattan satmak zorunda kaldıklarını dile getiren Seyit Karaca, “Randevu almak ise tam bir şans eseriydi. Yakın vadeli borçlarını “harmana ödeme” sözü veren çiftçi de serbest piyasada tüccara malını satmak isteyince arz fazlası nedeniyle açıklanan fiyatların yüzde 30-40 altında vermek zorunda kaldı. Daha sonra randevu sisteminin düzene girmesiyle tüccar çiftçinin kazandığının çok daha fazlası karla ofise satmaya başladı. Mağdur olan kim elbette küçük ve orta ölçekli çiftçiler” ifadelerine yer verdi. 

“YÖNETİMİN GİTME ZAMANI GELMİŞTİR”

Devlet kurumundaki plansızlık çiftçiyi mağdur ettiğini söyleyen Karaca şu şekilde konuştu: “Bir devlet kurumu plansızlığın sonucu çok sayıda çiftçi vatandaşını mağdur etmiştir. Tek adam sisteminin bizi getirdiği noktadır bu. Sosyal medyada mevcut yönetime oy verdiğini söyleyen çiftçilerimizin Ak Parti ilçe teşkilatları önüne buğdaylarını döktüklerini görüyoruz. İlçe ve İl Yöneticileri ile iktidar milletvekillerinden şikayetçi olduğunu söyleyen çiftçi vatandaşımız “Sn. Cumhurbaşkanının bu durumdan haberinin olmadığını, olsa çözüm bulacağını” söylüyor. Vatandaşımızın bu iyimserliği ülkemizi her geçen gün daha kötü şartlara götürüyor. “Tepe yöneticisi iyi ana etrafındakiler kötü” tezinin bir an için geçerli olduğunu kabul etsek bile alt yöneticilerini doğru seçememe sıkıntısı oluşmuşsa yönetimin gitme zamanı da gelmiştir. Çünkü Sn. Cumhurbaşkanı her zaman “sorumlusu benim” diyerek sorumlusunu cezalandırmak yerine her probleme sahip çıkıp kendi kredisinden faydalanmayı seçiyor” 


 

Yorumlar 2
Ömer 18 Ağustos 2023 21:58

Buğdayda arz fazlası varsa ekmeğe neden zam geliyor?

İsmail Kurkmazlı 18 Ağustos 2023 09:50

Randevu olmayınca nasıl olacak Çözümü söyle bizde anlayalım.Gitme vakti geldi deyince seçim yeni olmadimi.Kendinize çok güveniyordunuz neden CHP listesinden seçime girdiniz.Çiftci halinde de hükümetten de memnun.

Bakmadan Geçme