Karatay onların yanında

Karatay Belediyesi, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih dönemindeki gençlerin karar verme sürecine destek olmak amacıyla 'Meslek Sırrı' adlı bir program düzenledi. Tercih sürecinin önemine değinen Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Babuççu, 'Meslek Sırrı' etkinliğiyle öğrencilerin akademik ve psikolojik altyapılarını oluşturarak daha verimli bir süreç geçirmelerine katkı sağladıklarını belirtti.

Karatay’da yaşayan gençlerin eğitim-öğretim hayatına yönelik birçok çalışma yürüten Karatay Belediyesi, Kent Konseyi Gençlik Meclisi koordinatörlüğünde önemli bir projeye daha imza attı.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren gençlerin tercihlerini puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin bölümleri ile kontenjanları gibi kriterlere göre doğru bir şekilde yapabilmeleri amacıyla “Meslek Sırrı” adlı bir program düzenledi.

Gençlerin ilgileri, yetenekleri, bulundukları yerin dışında başka bir şehirde yaşamayı isteyip istemedikleri gibi etkenlerin uzman eğitmenlerle detaylıca konuşulduğu etkinlik, Karatay Belediyesi Aziziye Kültür Merkezi’ndeydi.

UZMAN EĞİTMENLERLE DOĞRU TERCİH KARATAY’DA

Karatay Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Babuççu, Gençlik Meclisi olarak her zaman öğrencilerin yanlarında olduklarını söyleyerek üniversite tercihlerinin önemine dikkat çekti.

Öğrencilerin aklındaki soru işaretlerinin giderilmesine katkı sağladıklarını aktaran Ahmet Babuççu; “Bu yıl TYT ve AYT sınavlarına girerek üniversite sınavına kayıt yaptırmaya hak kazanmış öğrencilerimiz için özel bir çalışma hazırladık. ‘Meslek Sırrı’ adını verdiğimiz programımızda 20’nin üzerinde eğitimcimizle birlikte, öğrenci arkadaşlarımız; tercih yaparken yaptıkları hatalar neler, karşılarına çıkabilecek sorunlar ve kolaylıklar neler, meslek seçerken nelere dikkat etmeliler gibi daha birçok konuda bilgilendirme yapıldı. Sınıf öğretmenliğinden fizyoterapiye, mühendislik dallarından iletişime kadar birçok bölümle ilgili masamız bulunuyor. Öğrencilerimiz buraya gelerek diledikleri masada puanlarına göre meslek uzmanlarından bilgi edinip tecrübe paylaşımı sağlıyorlar. Bu etkinliğimizle öğrencilerimizi hem akademik anlamda destekleyip, hem de psikolojik altyapılarını oluşturarak daha verimli bir süreç geçirmelerini sağlamayı hedefledik. Gençlik Meclisi olarak üniversiteli arkadaşlarımız için birçok çalışma yürütüyoruz. Arkadaşlarımızla aynı zamanda üniversite tercihinin yanı sıra üniversite hayatları boyunca neler yapabilirler bunları da konuşuyoruz. Bugüne kadar yaptığımız faaliyetler ve bundan sonra yapacağımız faaliyetler hakkında da bilgi veriyoruz. Her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya da ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN GENÇLİK MECLİSİNE TEŞEKKÜR

Tercih yapma aşamasındaki öğrenciler de, kendileri için çok önemli olan tercih döneminde Karatay Belediyesi’nin kendilerine destek verdiğini, bunun da kendileri için çok kıymetli olduğunu söylediler. Etkinlik sayesinde hem streslerinin hem de kafalarındaki soru işaretlerinin yok olduğuna vurgu yapan öğrenciler, desteklerinden dolayı Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ne teşekkür ettiler.

Bakmadan Geçme