Türkiye 5 dakikada bir telefona bakıyor

Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Murat Azdemir, 'Türkiye'deki kullanıcıların 5 dakikada bir telefona dokunduğunu ve bu da bir günde yaklaşık 150 defa telefona baktığımızı ortaya koyuyor' dedi

"Türk halkı olarak ayda 549 dakika telefonla konuşuyoruz. Bu veriyle Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada yer alıyoruz. Türkiye'de günlük olarak telefon kullanım süresi ise 5,5 saat. Bu süre de OECD ülkelerinin üzerinde bir zamana tekabül ediyor"

Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Murat Azdemir, 2022 sonu itibarıyla Türkiye'deki mobil abone sayısının 90 milyon adedi aştığını söyledi.

Türkiye'de web trafiğinin yaklaşık yüzde 85'ini mobil telefonların oluşturduğuna dikkat çeken Murat Azdemir, ülkedeki mobil internet kullanımının ise ortalama kişi başı aylık 16 gigabayt olduğunu ifade etti. Azdemir, "Türk halkı olarak ayda 549 dakika telefonla konuşuyoruz. Bu veriyle Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada yer alıyoruz. Türkiye'de günlük olarak telefon kullanım süresi ise 5,5 saat. Bu süre de OECD ülkelerinin üzerinde bir zamana tekabül ediyor" dedi. Türkiye'deki kullanıcıların 5 dakikada bir telefona dokunduğu bilgisini veren Azdemir, "Bu da bir günde yaklaşık 150 defa telefona baktığımızı ortaya koyuyor. Ancak bu kadar çok telefon kullanan bir millet olarak telefon değiştirme sıklığımız ise ortalama 6 ile 7 yıl. Bu oran, Avrupa Birliği (AB) ve ABD'deki yenileme oranının 2 ila 2,5 yıl altında" diye konuştu.

Türkiye'de yılda ortalama 10 milyon telefon satılıyor

"Türkiye'de yılda ortalama 10 milyon telefon satılıyor" diyen  Murat Azdemir, bu rakamın 85 milyonluk nüfusa sahip bir ülke için düşük olduğunu, rakamın 20 milyonun üzerinde olması gerektiğini ifade etti. Azdemir, "Türkiye pazarı henüz bir doygunluğa ulaşmadı. Türkiye'de akıllı telefon pazarı her yıl yüzde 5 büyüme ortalamasına sahip" dedi.Azdemir, Samsung Türkiye'nin pazar payları hakkında şu bilgileri verdi: "Akıllı telefon kategorisinde son üç yılda pazar payımızı düzenli olarak artırdık. 2022 sonunda akıllı telefon kategorisinde yüzde 41'lik pay ile pazar lideriyiz. Türkiye'de satılan her 100 telefondan 45'i Samsung. Tablette ise yüzde 40'lık bir paya ulaştık. Tablet kullanıcı yaşı sürekli artıyor."

Bakmadan Geçme