• Haberler
  • Konya
  • Karatay tabiat mektebi, çocukların kişisel gelişimine katkı sağlıyor

Karatay tabiat mektebi, çocukların kişisel gelişimine katkı sağlıyor

Konya'nın Karatay ilçesinde bulunan Karatay Tabiat Mektebi, çocukların kişisel gelişimine katkı sağlayan eğitim merkezi olarak faaliyet gösteriyor.

Konya'nın Karatay ilçesindeki Karatay Tabiat Mektebi, çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlayan bir eğitim merkezi olarak faaliyet göstermeye devam ediyor. Karatay Belediyesi tarafından hayata geçirilen bu proje, ilkokul ikinci sınıf öğrencilerinin doğayla ve çevreyle iç içe olmalarını sağlayarak, tarım, hayvancılık, sıfır atık gibi alanlarda bilinçlenmelerine katkı sağlıyor.

Karatay Şehir Parkı içinde konumlanan Karatay Tabiat Mektebi'nde, bin 500 öğrenci her yıl çeşitli atölyelerde uygulamalı eğitimler alıyor. Ahşaptan yapılmış atölyelerde öğrenciler, kil seramik yapımı, temel yaşam becerileri, kompost yapımı gibi konularda pratik deneyimler kazanıyorlar. Proje kapsamında kurulan hayvan evlerinde midilli atları, tavşanlar, kediler, güvercinler ve tavuklar gibi hayvanlar bulunuyor. Ayrıca, çocuklar doğal hayatı gözlemlemek için 3 katlı bir gözlem kulesine çıkabiliyorlar ve 100 metrekarelik Labirent Oryantiring Parkuru'nda eğlenceli etkinliklere katılabiliyorlar.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bu eğitim merkezinin çocukların gelişimine ve eğitimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini belirtti. Projede yer alan atölyelerde çocuklarla bir araya gelen Başkan Kılca, seraya sebze tohumu ekerek ve diğer etkinliklere katılarak çocuklarla birlikte zaman geçirdi. Başkan Kılca, Karatay Belediyesi olarak eğitime verdikleri önemi vurgulayarak, ilçede eğitimde öncü projeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Karatay Tabiat Mektebi'ndeki eğitimlerin çocukların farklı alanlarda kendilerini yetiştirmelerine imkan sağladığını dile getiren Başkan Kılca, doğayla ve tabiatla buluşturan bu projenin önemli kazanımlar sunacağına inandıklarını belirtti. Öğrencilerin bilgi ve becerilerini artırarak, doğa ve çevre konusunda duyarlı bireyler olmalarını hedeflediklerini söyledi.

Bakmadan Geçme