KASPA COİN NEDİR? Kaspa Coin piyasa değeri ne kadar?

Kaspa Coin yada bilinen diğer adıyla KAS bir kripto para birimidir. Kripto para sıralaması içerisinde 35 . sırada yer alan Kaspa Coin'in piyasa değeri 55,450,157,116₺'dir.

KASPA COİN NEDİR?

Kaspa, GHOSTDAG protokolünü uygalayan bir kripto para birimidir. Kaspa, dünyadaki en hızlı madenciliği yapılan, ayrıca çalışma kanıtı olan bir kripto paradır. Yüksek blok oranlarına sahip olan BlockDAG mimarisi, madenciliğin dağıtılmasına izin verir. Daha düşük hash oranları ile solo madenciliği olabilir. Kripto para,  Kasım 2021 yılında ön madencilik, ön satış ve madeni para olmadan piyasada yerini aldı. Kapsa Coin ise merkezi yüzde 100 olmayan, açık kaynaklı ve topluluk tarafından yönetilen bir sistemdir.

KAS coin madenciliği, “optical miner” hazır HeavyHash algoritmasının değiştirilmiş bir biçimi olan kHeavyHash’e dayalıdır. KHeavyHash algoritması, enerji tasarruflu olması ve çeşitli madencilik ekipmanları tarafından çıkarılabilir olmasıyla öne çıkıyor. Matris çarpımını temel alan bu algoritma, çekirdek baskınlığı vurgulayarak GPU, FPGA'lar ve geleceğin özel madencilik ekipmanları için uygun bir çözüm sunuyor.

Kullanıcılar, Kaspa ekosistemine katılarak madencilik düğümlerini kurabiliyorlar. Topluluk, kullanıcılara ödül olarak coin kazanma imkanı sunan CUDA tabanlı bir GPU madenci üretmiş durumda. Bu özellikler, Kaspa'nın açık ve dağıtılmış bir ekosistem olarak öne çıkmasını sağlıyor.

 

 

 

Bakmadan Geçme