Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş çarpıcı açıklamalarda bulundu!

Gazetemizi ziyaret eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram'ın sorun ve projelerine değindi. Meramın nüfusunun dış göçe kapalı olduğunu belirten Kavuş, 'Meram'da büyüme değil gelişme istiyorum' dedi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ve AK Parti Meram Kadın Kolları Başkanı Serpil Yurdaışık ile birlikte gazetemize ziyarette bulundu. Mustafa Kavuş, ziyarette 31 Mart yerel seçim çalışmaları ve belediye hizmetleri hakkında bilgilendirme yaptı. Mustafa Kavuş göreve başladığı ilk andan itibaren sahada Meram halkı ile birlikte olduğunu belirterek “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Biz hep buradayız.” dedi.

Kavuş çarpıcı açıklamalarda bulundu! 'Büyüme değil gelişme istiyorum'

‘BUGÜNE KADAR NEREDEYDİN?’ DİYEN OLMADI

Başkan Kavuş, 5 yıldır sahada olduklarını belirterek, “5 yıl önce bugün başladığımız yolculukta yine sahalardayız. Çalışmalarımıza ilk önce Meram’ın en uzak noktasındaki mahallelerden başlayıp merkeze doğru çalışmalarımızı yoğunlaşarak getirmiş olduk. Şu ana kadar en uzaktaki 40 mahalledeki tamamını bitirdik. Merkeze doğru 30 mahallemiz kaldı. Önümüzdeki ay itibari ile Ramazan’ında gelmesi ile çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Hem kadın kollarımız eliyle hem de gençlik kollarımız eli ile hem esnafların tamamını hem de evlere birkaç defa uğrayacağız. Ben şu lafı hatırlatmak isterim ‘Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz’. 5 yıl boyunca her mahalleye defalarca kez giden biri olarak, bazen etkinlik için bazen ziyaret için bazen de çalışma amaçlı. Dolayısıyla da şimdi sahalara indiğimizde insanlarımız bizi ‘Görüşmeyeli nasılsın?’ diye karşılıyor. ‘Bugüne kadar neredeydin?’ diye karşılayan hiç olmadı çok şükür. 5 yıldır da bugün rahat dolaşalım diye çalıştık ve ziyaret ettik. Bugün de onun ekmeğini yiyoruz” dedi. 

Kavuş çarpıcı açıklamalarda bulundu! 'Büyüme değil gelişme istiyorum'

MAHALLELİ KENDİSİ İLE YAKINDAN İLGİLENDİĞİMİZİ BİLİYOR

Kavuş, saha çalışmaları kapsamında ilçede gözlemledikleri ciddi bir sorun olmadığını ve halkında memnun olduğunu söyledi. Başkan Kavuş, “Sahada gördüğümüz çok büyük bir sıkıntı yok. Çünkü her mahalleli kendisi ile yakından ilgilendiğimizin farkında. Bir kısmını çözdüğümüz, bir kısmını da çözemediğimiz veya çözmek için zamanın veya ekonomik şartların uygun olmadığı işlerimiz oldu. 31 Mart sonrasında burada olursak bu işleri yapmaya devam edeceğiz. Dolayısı ile hem bir başkan hem de yeni dönem başkan adayı olarak, belediye ve sahadaki işlerimizi yürütüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kavuş çarpıcı açıklamalarda bulundu! 'Büyüme değil gelişme istiyorum'

KONUT SORUNUNA DEĞİNDİ

Başkan Kavuş, Meram’da kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yeni konutlara hakkında, “Şu anda kooperatif yöntemi ile 7 bin 500 konutun inşaatına başlandı. Bin 200’e yakını teslim edildi. Her yıl belli miktarda daire, daire sahiplerine, üyelerine veya arsa sahiplerine teslim ediliyor. Özel sektörle beraber şehirdeki konut açığının kapatılması için çalışmalar var. Biliyorsunuz Meram bölgesi yerleşik bölge yani yapılan yeni evler, mevcut eski evlerin üzerine yapılıyor. Bu sefer mevcut eski evlerde oturanların konut ihtiyacı doğuyor. Bu yüzden bir süre ara vereceğiz konut projesine. Sonrasında özel sektör ve bizim öncülüğümüzde yapılan konutlar çoğaldıkça o zaman tekrar kooperatif yöntemi ile devam etmesini sağlayacağız. Şu an herhangi bir yerde yıkım yaparsak orada yaşan 40- 50 kişinin yeni ev bulması çok zor o yüzden konut yapımını biraz bekleteceğiz” diye konuştu. 

Kavuş çarpıcı açıklamalarda bulundu! 'Büyüme değil gelişme istiyorum'

“DİĞER BELEDİYELERDEN GERİ KALMAYACAK HİZMETİ SUNUYORUZ”

Meram Belediyesi’nin diğer merkez belediyelere oranla daha az geliri olduğunu ancak, Meram halkına diğer belediyelerden geri kalmayacak şekilde hizmet verdiklerini vurgulayan Kavuş, “Belediyelerin para üreten, yaptıkları işletmelerle gelir getiren yerleri olmaz diğer belediyelerinde yok. Selçuklu yüksek katlı binaların yoğunlukta olduğu bir bölge. Bu yüzden yüksek oranda emlak vergisi geliri var. Karatay’da çok sayıda arsa var. Bu arsalar ya Karatay Belediyesi ya da Büyükşehir Belediyesi tarafından yatırımcılara satılarak sanayiler oluşturuluyor. Dolayısıyla bu gelirler ile ilçenin büyümesi bizimkine oranla daha hızlı. Meram bölgesi daha çok müstakil evlerden oluşan bir bölge. Dolayısı ile emlak vergisi geliri düşük olan bir yer. İlçelerin yapısı böyle bunları değiştirecek bir ortamımız yok. Önemli olan bu zor şartlar altında, onlardan geri kalmayacak hizmeti üretmeye çalışıyoruz. Bunu da yapıyoruz” dedi.

“BÜYÜMEYİ DEĞİL GELİŞMEYİ İSTİYORUM”

Meram’ın nüfusu konusuna değinen Mustafa Kavuş, “Şu an Meram’ın nüfusu 380 bin, ben buranın 500 bin olmasını istemiyorum. Ben büyümeyi değil gelişmeyi istiyorum. Mahalleleri yenilenmiş, yolları alt yapısı düzgün, mümkün olduğu kadar sosyal ihtiyaçları karşılayan ve insanların o mahallede yaşamaktan eksiksiz mutlu olduğu bir yer istiyorum. Ben nüfusun artmasını istemiyorum. Nüfus artması araba demek ev demek. Yani yaşanmaz hale gelmesi demek” diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme