Kavuş 'Meram altın çağını yaşadı'

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş düzenlediği bir basın toplantısı ile 5 yıllık hizmetlerini hazırlanan ayrıntılı görsel sunum ile anlattı. Başkan Kavuş ' Meram bu 5 yılda altın bir dönem yaşadık ve bundan da çok mutluyuz' dedi.

Kavuş 'Meram altın çağını yaşadı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meram tarihinde ilk kez 2 dönem başkan adayı olarak gösterilen ve halk arasında ’Bizim Mustafa’ olarak isim yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş Tantavi kültür ve sanat merkezinde basın mensuplarıyla biraraya geldi.

5 Yıllık görev sürecinde Meram’a yapılan yatırımları hazırlanan görsel bir sunum eşliğinde ayrıntılı bir şekilde anlattı.  

Meram’ı, Meram halkı ile birlikte yönettiklerini ifade eden başkan Kavuş  "Ben Meram belediye Başkan adayı olarak göreve başladığımız ilk gün seçim çalışmalarımızda verdiğimiz ilk sözü tuttuk neydi o söz Meram’ı belediyeden değil sahada kendi başımıza değil halkımız ile yöneteceğiz demiştik. O günden bu yana Meram halkı ile içiçe Meram’a elbirliği ile hizmet etti. 5 yılın sonunda benimde çok hoşuma giden şahsıma karşı Mustafa bey, Başkan Kavuş yerine Meramlılar tarafından ‘Bizim Mustafa’  denilmesi Meramlıların sevgisine ve muhabbetine mazhar olduğumuzu gösteriyor’ dedi 

Kavuş 'Meram altın çağını yaşadı'

Başkan Kavuş’un 5 yıllık hizmetlerini ayrıntılı bir şekilde anlattığı toplantısından satır başları ise şöyle:

 -Ahmet Hamdi Tanpınar’ın beş şehir kitabında çok sevdiğim ve yürekten inandığım bir ifadesi var; “Konya, insanı ya bir sıtma gibi yakalar, kendi âlemine taşır ya da sonuna kadar ona yabancı kalırsınız” İşte genel olarak Konya’nın özel olarak da Meram’ın sıtma gibi yakaladığı, yüreği bu şehrin ve bu şehrin insanının sevgisiyle dolu insanlarından biriyim.

Bu sadece bugün değil, dün de böyleydi, yarın da böyle olacak inşallah. Küçük bir çocukken, talebeyken, esnafken, büyükşehir belediyesinde görevdeyken, Konya’ya ve tabii ki Meram’a, Meramlıya meftunduk. Çeşitli sebeplerden dolayı bu şehirden ayrı olduğumuz zamanlar, bu meftunluğumuzu, bu sevgimizi ve özlemimizi artırdı sadece.

Yine aynı kitapta Tanpınar’ın; ‘Meram bağlarının tadını alabilmek için ona hayatın içinden gitmek lazımdır’ ifadesinde olduğu gibi sadece belediye başkanlığı görevimde değil, tüm hayatım boyunca Meram’da hayatın merkezinde yer aldım, Meramlıyı hayatının merkezinden yakalamaya çalıştım. Özellikle başkanlık görevimle beraber Meram ve Meramlı hemşehrilerim, benim hayatımın tamamı oldu ve tam da merkezinde yer aldı.

Kavuş 'Meram altın çağını yaşadı'
- Tüm bu duygu ve düşüncelerle, çerçevesini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği eser ve hizmet siyaseti anlayışı ile tevazu, samimiyet, gayret, çaba ve emekle geçen beş yılı geride bıraktık. Bir işte ne kadar zaman geçirdiğiniz değil, o zamanı nelerle ve nasıl doldurduğunuz önemlidir elbette. Kıymetli olan geçen beş yıl değil o beş yılda neler yaptığınızdır.

Şükürler olsun ki biz, çok şey sığdırdık bu beş yıla… Yeni yatırımlar, atılımlar, yeni ufuklar, yeni stratejiler, açılışlar, temeller ve yeni başlangıçlar gerçekleştirdik… İnsan öncelikli ve hizmet odaklı çalışmalarımızla ilçemize pek çok yenilik kazandırdık. İmardan ulaşıma, kentsel dönüşümden sosyal hayata kadar her alanda büyük ve önemli adımlar attık. Bu zamanı en güzel şekilde değerlendirerek ilçemize pek çok yeni güzellik kattık. Nihayetinde, yüreğine ve ihtiyaçlarına dokunduğumuz, yüzlerini güldürdüğümüz, elini sıkıp duasını aldığımız 350 bin kalp biriktirdik. İşte tüm bunlar Meram ve hemşehrilerimle dopdolu geçen beş yılın en kısa ve en net özetidir.

Kavuş 'Meram altın çağını yaşadı'
- 2019 yılında yola çıkarken hemşehrilerime, ‘Beni hep çalışırken, çabalarken, koştururken göreceksiniz’ demiştim. Öyle de oldu, bir an olsun durmadık. Bu beş yılda her anımız hemşehrilerimizin talep ve beklentilerini karşılamakla geçti. Belediyemizin sorumluluk alanı dışındaki işlerde bile kamu kurumları, meslek odaları ve STK’lar ile uyum içerisinde çalışarak çözüm için çaba sarf ettik. ‘Tevazu, Samimiyet ve Gayretle Meram’da Gönül Belediyeciliği’ni tesis ettik.

Kasamıza giren ve çıkan her kuruşta 350 bin Meramlının hakkı olduğunu aklımızdan hiç çıkarmadan icraat ürettik. Verimlilikten, kaliteden ve ilçenin önceliklerinden asla taviz vermedik…
Tüm bu çabalarımızın sonunda Meram, hizmet ve yatırımlarda altın dönemlerinden birini yaşadı elhamdülillah.

 

Kavuş 'Meram altın çağını yaşadı'
-Yapılan hizmetler sadece sayılardan ibaret değil. O sayıların arka planında yoğun bir gayret ve emeğimiz, tüm kurumlarımız ve teşkilatlarımızla birlik ve beraberliğimiz, çalışmalarımızdaki ihlas ve samimiyetimiz, her adımımızdaki cesaret ve tevazumuz vardır. Bunlarla birlikte, Türkiye Yüzyılı Vizyonuna hazırlanışımızı, Ve tabii ki Meram için gerçek belediyecilik çalışmalarımızı da görmüş olacaksınız.

Biz yaptıklarımızla asla yetinmedik. Koyduğumuz her tuğlanın üstüne vakit kaybetmeden yenilerini ekledik. Çünkü Meram ve Meramlı her şeye değer. Her özveriye, her gayrete, her fedakarlığa ve her yeniliğe sonuna kadar değer. Bu anlayışımız önümüzdeki dönemde de aynı şekilde devam edecek ve onları da gururla sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz inşallah. Önümüzdeki beş yılda da yeni başarı hikayeleri yazmak için hazırız ve kararlıyız.

Kavuş 'Meram altın çağını yaşadı'
- Artık borçsuz bir Meram var. 2019 yılından bu yana bütçemizi 10 kat artırdık. Meram’da altın bir dönemi yaşadık"

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı ve Konya Valisi Vahdettin Özkan da konuşmalarında Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve ekip arkadaşlarını çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Bakmadan Geçme