• Haberler
  • Güncel
  • Keyfine düşkün 60 yaşındaki olta balıkçısı gündem oldu

Keyfine düşkün 60 yaşındaki olta balıkçısı gündem oldu

60 yaşındaki Miraç Yazıcı Artvin'in Kemalpaşa ilçesindeki derenin ortasına sandalye koyarak balık avlıyor. Amatör balıkçı sosyal medyada gündem oldu.

İlçede yaşayan Miraç Yazıcı, 12 yaşından bugüne kadar olta ile balık tutuyor. Bu iş onun için sadece bir tutku değil, hem de gelir kapısı.

Gününün büyük bir kısmını derede geçiren Miraç Yazıcı, ayakta beklemeyi tercih etmiyor. Bunun aksine derenin ortasına koyduğu sandalyede oturarak balık avlıyor. Yazıcı, bu görüntüsü ile sosyal medyada gündem oldu.

"Gençler kahvelere gideceğine balık tutsunlar"

Keyfine düşkün olta balıkçısı, 12 yaşından beri balık tuttuğunu ifade etti. Denizde bulunan kafeslerden birinin patlamasıyla birlikte dereye yayılan somon balıklarının alabalıkları bitirdiği için sabah 6’dan akşam 6’ya kadar derede balık avladığını söyledi. Amatör balıkçı, “Deredeki alabalıkları bitirmesin diye sabah 6, akşam 6 balık tutuyorum. Azaldıkça köylere doğru çıkıyorum. Balık toplanma yeri şelalenin üstü. Ben de sandalyemi alıp balık avına başlıyorum. Gençler kahvelere gideceğine gelsinler balık tutsunlar" iye konuştu.

Bakmadan Geçme