Kılıçdaroğlu: Rabbena hep bana anlayışı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, basın toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu: Rabbena hep bana anlayışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rabbena hep bana anlayışını ve tek adam zihniyetini değiştireceğini ifade eden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, şu sözleri kaydetti: “Şimdi iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına meselesine gelelim. Deprem aslında bu köhnemiş zihniyetin ve bu sistemin de yıkılışı. Ama Türkiye'nin büyük bir değişime ihtiyacı var. Deprem aslında bu köhne zihniyetin ve bu beceriksiz sistemin de bir yıkılışı. Ama Türkiye'nin büyük bir değişime ihtiyacı olduğunu ifade ettim. Değişmesi gereken bir iktidar ama bu iktidarı biz değiştireceğiz. Halkın oylarıyla, bu beceriksiz iktidarı ülkenin başına felaket gibi çöken bu iktidarı, biz değiştireceğiz. Ama sadece iktidarı değiştirmek yetmez. Değişmesi gereken bir zihniyet var. Zihniyeti değiştireceğiz. Bu zihniyet 'tek adam' zihniyetidir. 'Ranttan bana pay düşsün. Rabbena hep bana' anlayışını kesinlikle bitireceğimiz bir zihniyet değişimine ihtiyacımız var.
Hangi yandaşın, hangi ihaleden ne kadar pay koparacağının hesabı mutlaka ama mutlaka sorulmalı. Bu zihniyet mutlaka ama mutlaka değişmeli. Açgözlülük zihniyetini değiştireceğiz. Hırsı, kibri, bu zihniyeti temeliyle, temelinden kazıp atacağız. İnanın bu bir iktidar değişiminin temel taşları olacaktır. İktidarı değiştirmek ama zihniyeti de değiştirmek."


418 Milyar doları her kuruşunu tahsis edeceğiz
Çok sayıda yatırımcının kapıda beklediğini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizi biz yapan değerlerimize, ahlakımıza, vicdanımıza kavuşacağız. Kurallara ve bilime uyacağız. Akla ve bilime uyacağız. Daha sonra refah dolu bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Sık sık ifade ederim, bir kez daha ifade edeyim, milletimizden çalınan 418 milyar doları kuruşu kuruşuna tahsil edeceğiz ve bu milletin cebine koyacağız. Bu parayla her şeyi, Türkiye'yi ayağa kaldıracağız. Bir de yatırım taahhütleri alıyoruz. Bunun da altını çizeyim, yatırım taahhütleri alıyoruz. Çok sayıda yatırımcı kapıda bekliyor. Sorun, sorun şu, para var ama dürüst insan yok. Paranın olduğu yere dürüst insanlar da gelir. Dürüst insanın olduğu yere paralar da gelir. Çünkü harcadığımız her kuruşun hesabını millete vermek bizim onurlu görevimizdir. Bu bir zihniyet değişimi, zihniyet dönüşümü demektir. Dürüst ekipler, dürüst siyaset, ahlaklı siyaset, bu parayla Türkiye'yi hızla toparlar. Yeter ki ikinci yüzyılda cumhuriyetimizi akılla, bilgiyle, bilimle, hürriyetle, adaletle, vicdanla baştan kurmaya çalışalım. Bunun için büyük bir değişimi başlatmak zorundayız.
Bu değişimle net bir çizgi çizeceğiz artık, burada anlaşalım. Halkıma bütün yüreğimle sesleniyorum, vadettiğim değişimle yeni bir çizgi çizmek zorundayız. Herkes düşünüp, bu bağlamda tercihini yapmak zorundadır. Halkımıza mezar olan çürük rant düzeni bir yana temiz ve ferah bir yana. Bir avuç çeteyi zenginleştiren sistem bir yana, vatandaşı için çalışan devlet bir yana. Hırsızlık ve bencillik bir yana, birlik ve insanlıktan yana olma bir yana. Herkes tarafını buna göre seçsin. Çünkü kaybedecek bir dakikamız bile yok” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme