Koçak'tan 29 Nisan Dünya Hekimler Günü açıklaması

Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak  29 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısı ile basın açıklaması yaptı

Koçak'tan 29 Nisan Dünya Hekimler Günü açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak yaptığı açıklamasında ’Dünya Veteriner Hekimler Günü her yıl farklı bir tema ile kutlanmaktadır. Dünya Veteriner Hekimleri Birliği (WVA) ile Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü’nün (OIE) 2023 yılında belirlediği tema ‘’veteriner hekimliğinde çeşitliliği, eşitliği ve kapsayıcılığı teşvik ederek veteriner hekimlerin refahını arttırmak. adalet ve eşitliği savunacak, farklılıkların olduğu bir dünyada eşitlik!”dir." dedi. 

Koçak: "Belirlenen tema ile Veteriner Hekimlerin bu alanlardaki çalışmalarına kamuoyunun dikkatinin çekilmesi amaçlanmaktadır. Altı kıtada sayıları 1.7 milyonu geçen Veteriner Hekim tarafından 23’ncü kez kutlanacak olan Dünya Veteriner Hekimler Günü, Veteriner Hekimler için onur kaynağı, gurur kaynağı ve mutluluk kaynağı olmuştur. Ancak, ülkemizde 6 Şubat’ta yaşanan afet, kaybettiğimiz vatandaşlarımız, meslektaşlarımız ve öğrencilerimiz nedeni ile bu yıl kutlama değil bir dayanışma ve anma etkinliği olacaktır. Bu vesile ile kayıplarımızı tekrar saygı ile anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yine toplum sağlığını korurken görevi başında geçen yıl 25 Nisan 2022 tarihinde katledilen meslek şehidimiz Veteriner Hekim Volkan LALE’nin acısını hala derinden hissediyor ve saygıyla anıyoruz.  

Bu gün insanımızın daha iyi beslenmesi, et, süt, yumurta ve diğer hayvansal gıda üreticilerinin yanında, ilaç sanayinin gelişmesine önemli katkılar sağlayan yetiştiricimizin daha kaliteli ve yüksek verim elde edebilmesi için ıslah çalışmalarını yürüten, en büyük sevinç kaynağı acılarını dilleri ile değil ancak sesleri ve bakışları ile anlatan hayvanların dertlerini dindirmek olan, sağlıklı hayvan, sağlıklı gıda neticede sağlıklı nesillerin yetişmesinde öncü ama bugüne kadar yaptıklarına oranla takdir edilmemiş, buna rağmen sorumluluklarının bilincinde olan Türk Veteriner Hekimlerinin gündeme gelmesi açısından çok önemlidir.

Veteriner Hekimlik mesleği, hayvan sağlığı, insan sağlığı ve çevre sağlığının birbirinden ayrılmaz unsurlar olduğunu ifade eden Tek Sağlık kavramının temel direğidir. Yaşanılabilir bir dünya için, sağlıklı insan nesillerinin yetiştirilebilmesi için, hayvanlarımızın mutluluğu ve huzuru için Veteriner Hekimler var güçleriyle gece-gündüz, yaz-kış demeden çalışmaktadırlar.

Veteriner Hekimler hayvan sağlığını korumanın yanında insan sağlığına da önemli katkıda bulunurlar. Dünyada 300’den fazla hayvandan insana bulaşan zoonoz hastalıklardan, çalışmalarıyla insanları Veteriner Hekimler korurlar. Çalışmaları esnasında atın çiftesini yer ölürler, karnına ineğin boynuzunu yer yaralanırlar, elini kedi tırmalar, bacağını köpek ısırır v.b zorlu bir mesleği yapmaya çalışırlar. Bu mesleği yaparken de ülkemizde maalesef sağlık çalışanı olmamıza rağmen, sağlık çalışanlarına verilen fiili hizmet zammı (yıpranma payı) hakkında faydalandırılmadığımız gibi Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasasında da yine kapsam dışı bırakılmaktayız.

Hayvan Sağlığı, Halk Sağlığı ve Gıda Güvenliğinin temini için 7/24 esasıyla çalışan sessiz canlıların sesi olan memleketi ve milleti için hizmet veren tüm meslektaşlarımın 29 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Gününü Kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor, başta Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY olmak üzere ahirete intikal eden tüm meslektaşlarımı rahmetle anıyorum.

Bu günün Veteriner Hekimlik mesleğine ülkemiz insanı ve ülkemiz hayvancılığına olumlu katkılar sağlamasını diliyorum.
       
Ülkemiz ve mesleğimiz adına daha güzel yarınlarda buluşmak ümidiyle…29 NİSAN DÜNYA VETERİNER HEKİMLER GÜNÜ’MÜZ KUTLU OLSUN…!’ dedi

Bakmadan Geçme