Konya, Aydın Çavuş'u bekliyormuş

Şubat ayı başında hizmete açılan Aydın Çavuş Retoran ve kafe açıldığı günden bu yana Konyalılardan büyük ilgi görüyor. Hafta sonları ise Aydın Çavuş tesislerinde yer bulmak neredeyse imkansız

Meram Belediyesi tarafından uzun süren bir tadilat ve düzenleme çalışmasının ardında tekrar Konyalıların hizmetine sunulan Aydın Çavuş Restoran, hizmete açıldığı Şubat ayı başından bu yana başta Konyalılar olmak üzere şehir dışında gelen misafirler tarafından büyük ilgi görüyor. 

Konya Aydın Çavuşu bekliyormuş

Aydın Çavuş tesisleri eşsiz Konya manzarasında, başta Konya mutfağı olmak üzere zengin bir menüsünden yemek yemek isteyenlerin ilk tercihi oluyor. Uygun fiyatları deneyimli güler yüzlü personeli ile vatandaşın büyük beğenisini toplayan Aydın Çavuş restoran ve kafe, hafta içi günün her saati yoğunluğunu sürdürüyor.  Hafta sonu ise tesiste yer bulmak ise neredeyse imkansız. 

Konya Aydın Çavuşu bekliyormuş

11:00 ve 22:00 saatleri arasında hizmet veren restoran bölümü, 250 kişilik kapalı salon, 150 kişilik teras balkon ve 150 kişilik bahçe kapasitesi ile toplam 550 kişilik bir alana sahip. Tesiste kasap ızgara ve et menüleriyle yöresel yemek çeşitleriyle yöresel tatlı çeşitleri meşrubat ve 5 çeşit şerbetiyle geniş mutfak menüsü bulunuyor.

Konya Aydın Çavuşu bekliyormuş
Tesissin kafe bölümü ise 100 kişilik kapalı salon ve 50 kişilik teras balkon kapasitesiyle hizmet veriyor. Menüsünde Serpme kahvaltı, tabakta kahvaltı, yaş pasta, sütlü tatlı çeşitleri, kahve çeşitleri ve meyve kokteyl çeşitleri olarak pastane kafe olarak misafirlerini ağırlıyor. 

Konya Aydın Çavuşu bekliyormuş

Vatandaşlar Aydın Çavuş tesislerinin tekrar hizmete açılmasından son derece memnun Emekli öğretmen olan Tilbe Karaçay ‘ Mükemmel bir tesis olmuş fiyatlar son derece uygun. Personelin yüzünden tebessüm eksik değil. Menüsü çok zengin.  Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz’ dedi. 

Konya Aydın Çavuşu bekliyormuş

Bir fabrikada işçi olarak çalışan İsmail Nedim Zafer ise ‘Bu tür yerler bizim gibi dar gelirli insanların ancak belki 6 ayda bir gelebildiği yerlerdir. Fakat bu tesis uygun fiyatları ile bizlere de hitap ediyor.  Çok güzel olmuş’ ifadelerini kullandı.  

Konya Aydın Çavuşu bekliyormuş

87 yaşındaki Hasan Yüksel ise ‘Çok güzel bir işe imza atmışlar. Yolu buraya düşmeyen Konyalı yoktur. Herkesin mutlaka aydın Çavuş bölgesinde yada Tavus Baba’da bir anısı vardır. Ben buraya geldiğim an çocukluğuma döndüm. Buralarda ailemle çok vakit geçirdik.   Anlatsam kitaplara sığmaz. Şimdi burayı böyle düzenleyip halkın hizmetine sunmak elbette çok güzel. Ama benim için çocukluğumu gençliğimi tekrar hafızamda canlandırdı.  Evlendiğimiz gün bizim nesil buraya gelir fotoğraf çektirirdi. Konya pilavı burada verilirdi. Piknikler yapılırdı. Geldiğim andan bu yana hayatım film gibi gözümün önünden geçti. Bana eskiyi hatırlatan maziye götüren bu tesise emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı
 

Özel Haber
Yorumlar 1
Ali Yavuz 05 Şubat 2024 19:16

Bu tarz Konya için simge olan yerlerin kesinlikle özel işletmelere verilmemesi gerekiyor. Özel işletmeler hem pahalı hem pis hem kaba saba insanlar oluyor. Bu konuda büyükşehir ve ilçe belediye kafe çalışanları on numara.

Bakmadan Geçme