Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay: 'En Önemli Hedefimiz Akşehir'imizi Turizme Kazandırmak'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen Rüştü Bey İş Hanı Restorasyonu'nun açılış programına katıldı. Akşehir'in kültürel mirasıyla Konya'nın önemli turizm merkezlerinden biri olma hedefiyle çalıştıklarını belirten Başkan Altay, 'En önemli hedefimiz Akşehir'in turizme kazandırılması olacak' dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay: 'En Önemli Hedefimiz Akşehir'imizi Turizme Kazandırmak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen Rüştü Bey İş Hanı Restorasyonu'nun açılış programına katıldı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'nın da katılımıyla gerçekleşen açılışta konuşan Başkan Altay, Akşehir'e yapılan yatırımların şehri kültürel anlamda daha cazip hale getireceğine vurgu yaptı. Restorasyon çalışmalarını, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İLBANK, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi'nin güç birliği ile gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Başkan Altay, "Üçlü olsun, güçlü olsun" söyleminin Rüştü Bey İş Hanı Restorasyonu'nda en güzel şekilde yansıdığını belirterek, Akşehir'in kültürel mirasıyla Konya'nın önemli turizm merkezlerinden biri olma potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, Akşehir'in turizme kazandırılması için Konya merkezde ciddi bir tanıtım çalışması yürüttüklerini ve bu yönde önemli adımlar atacaklarını dile getirdi.

Programda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Rüştü Bey İş Hanı'nın meleklerin girdiği, mutlu insanların buluştuğu bir mekan haline geldiğini ifade ederek, Başkan Altay'a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da Rüştü Bey İş Hanı'nın metruk bir mekandan sosyal ve kültürel bir ortama dönüşmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, desteklerinden dolayı Başkan Altay'a teşekkür etti.

Açılışın ardından Rüştü Bey İş Hanı'nda dualarla gerçekleştirilen açılış töreninde, AK Parti Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Yusuf Kahraman, MHP İlçe Başkanı Mehmet Akif Dilber ve İLBANK Bölge Müdürü Sedat Yılmaz da yer aldı.

Akşehir'de gerçekleşen açılışın ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katılarak ilçe esnafını ziyaret etti ve vatandaşlarla sohbet etti.
 

Bakmadan Geçme