Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay kimdir?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay kimdir? Uğur İbrahim Altay'ın hayatı? Uğur İbrahim Altay'ın geçmiş yaşantısı nasıldı? gibi soruların cevaplarını sizin için hazırladığımız biyografi dizisinde bulabilirsiniz.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay kimdir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

UĞUR İBRAHİM ALTAY KİMDİR? :1974 Konya’nın Bozkır Taşbaşı köyüne doğan Uğur İbrahim Altay, 1985 yılında ilköğrenimini Selçuk İlkokulu’nda, 1988 yılında ortaöğrenimini Mevlana Ortaokulu’nda, lise öğrenimini ise 1991 yılında Konya Gazi Lisesi’nde tamamlamıştır. 

UĞUR İBRAHİM ALTAY EĞİTİM HAYATI

1997 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra 1 yıl boyunca proje mühendisi olarak görev yapmıştır. Uğur İbrahim Altay, inşaat mühendisi olarak birçok nitelikli projeyi hayata geçirmiştir.  1999 yılında 263. dönem yedek subay olarak Şırnak'ta askerlik görevini yerine getirmiştir. 2004 -2008 yılları arasında TMMOB (TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ) İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkan Yardımcılığı yapmıştır. 2008 yılında da TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanlığına seçilmiştir.

UĞUR İBRAHİM ALTAY’IN SİYASİ HAYATI

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’den Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçilmiştir. 30 Mart 2014 yerel seçimleriyle aynı partiden 2. kez Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçilmiştir.   Tahir Akyürek'in milletvekili seçilmesinden dolayı Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından 3 Mayıs 2018'de Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirildi.

UĞUR İBRAHİM ALTAY’IN YÜRÜTTÜĞÜ PROJELER

31 Mart 2019 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhur İttifakı adayı olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Bu görevini devam ettirmektedir. Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine ek olarak farklı görevlerde de yer almıştır.  Uğur İbrahim Altay, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (United Cities And Local Governments-UCLG) Eş Başkanlığı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı, Tarihi Şehirler Birliği (League of Historical Cities-LHC) Başkan Yardımcılığı, İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği (Organization of Islamic Capitals and Cities-OICC) Yönetim Kurulu Üyeliği, Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği Başkanlığı ve Konya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.


 

Bakmadan Geçme