Konya Büyükşehir Belediyesi, EMITT Fuarında

İstanbul'da düzenlenen 27. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT), Konya Büyükşehir Belediyesi büyük bir başarı elde etti. Konya'nın zengin tarih, kültür, doğa ve sağlık turizmi değerlerini tanıtarak gastronomi lezzetlerini sergileyen belediye, katılımcılar tarafından 'En Etkili Stant Tasarımı' ödülüne layık görüldü.

Konya Büyükşehir Belediyesi, EMITT Fuarında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul'da düzenlenen 27. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT), Konya Büyükşehir Belediyesi büyük bir başarı elde etti. Konya'nın zengin tarih, kültür, doğa ve sağlık turizmi değerlerini tanıtarak gastronomi lezzetlerini sergileyen belediye, katılımcılar tarafından "En Etkili Stant Tasarımı" ödülüne layık görüldü.

Fuarda özel bir stantla yer alan Konya Büyükşehir, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilere Konya'nın turizm destinasyonları hakkında detaylı bilgiler verdi. Standın yoğun ilgi görmesi ve beğeni toplaması, belediyeye prestijli "En Etkili Stant Tasarımı" ödülünü getirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin standında, otel ve acente düzeyinde birçok katılımcı ile birlikte Sağlık Turizmi Derneği, Kongre Turizmi temsilcileri, SKAL, TÜRES, Otelciler Derneği, TÜRSAB Konya BYK üyeleri de Konya'nın turizm potansiyelini tanıttı. Yapılan görüşmeler sonucunda, farklı ülkelerden tur operatörleri ve acenteler, Nisan-Mayıs aylarında Konya'ya davet edildi.

Konya standında dijital turizmin etkili bir şekilde kullanıldığına dikkat çekildi. Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı temsilcileri, "Turizmde Oyunlaştırarak Öğretme" yöntemiyle katılımcılara turizm destinasyonları hakkında bilgi verirken, aynı zamanda hediyeler de dağıttı.

Ziyaretçilere yöresel lezzetlerin sunulduğu stant, Beyşehir Tarhanası, peynir şekeri, kenevir helvası, Bozkır Tahini, Ahırlı Köpük Helvası, Sille Kurabiyesi, Seydişehir Leblebisi, Ardıç kolonyası, Konya Gevreği, Ereğli Şalgamı, sirkencübin şerbeti gibi lezzetlerle damakları şenlendirdi. Ayrıca, Derebucak-Beyşehir bölgesinden gelen dağ çayı kurutmalık ve tütsüleri ziyaretçilere dağıtıldı.

Turizm standında, bisiklet deneyimleme platformu da dikkat çekti. Çatalhöyük Tanıtım Merkezi teması, 31 ilçe teması, kongre merkezleri, Eşrefoğlu Camii, Tuz Gölü, Yerköprü Şelalesi, Health in Konya, Turist Dostu İşletmeler gibi 90 farklı temada Konya tanıtımı yapıldı. Ayrıca, Fuar süresince Türk Tasavvuf Müziği Sema Topluluğu stantta Sema Ayinleri gerçekleştirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin standı, katılımcılarının takdiriyle ödüle layık görüldü ve fuar süresince birçok yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.

2024 yılında "2024 Konya Yılı" temasıyla bir dizi etkinlik düzenleneceği de fuar boyunca paylaşıldı. Kültür ve inanç turizmi başta olmak üzere doğal ve tarihsel kültür varlıkları ile 4 mevsim boyunca gerçekleşecek etkinlikler arasında Nisan ayından itibaren Ekim sonuna kadar sürecek doğa yürüyüşleri, çeşitli festivaller, kitap günleri, ve kültürel etkinlikler bulunuyor. 2024 yılında Konya, turizm alanında adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor.
 

Bakmadan Geçme