Konya Büyükşehir Belediyesi hız kesmeden açılışlara devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Alparslan Türkeş Caddesi'nin açılışı ve Taşköprü Alt Geçidi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Konya protokolü ve vatandaşları tarafından ilgiyle karşılandı.

KONYA HABER: Düzenlenen programda konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay,” Bugün 2 önemli iş için bir aradayız. Alparslan Türkeş Caddesi’nin açılışını ve Taşköprü Alt Geçidi temel atma töreni için bir aradayız. 29 Mayıs 2023 tarihi itibariyle Türkiye yüzyılının başlangıcını gerçekleştirmiş olduk. Ülkemize, şehrimize ve tüm dünyaya hayırlı olsun inşallah.”. ifadelerine yer verdi. 

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalara devam edildiğini söyleyen Uğur İbrahim Altay,” 14 Mayıs ve 28 Mayısta 2 turlu önemli bir seçim gerçekleştirildi. Sayın cumhurbaşkanımız girdiği seçimi ezici bir çoğunlukla 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilmiş oldu. Konya, 29 Mayıs 2023 tarihi itibariyle Türkiye yüzyılına büyük bir destek vermiş oldu. Biz AK Parti belediyecilik anlayışı ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olarak ifade ettiği gibi, durmak yok yola devam zihniyetiyle yoğun günlerden hemen sonra 2 önemli program için hemen seçimden 1 gün sonra bir araya geldik. Çünkü Konya modeli belediyecilik anlayışı ile şehrimize hizmet ediyoruz. Şehrimizin her noktasında tamamlanmasını, sosyal alanların arttırılmasına gönül belediyeciliği ile artarak devam etmesini ve şehrimizin ihtiyaçlarını tamamlanması konusunda gece gündüz demeden gayret ediyoruz, çaba sarf ediyoruz. Bunlardan en önemlisi belki de trafik ve ulaşım konusunda yapmış olduğumuz çalışmalardır.” Şeklinde konuştu. 

KONYALILARA MÜJDE! 50 YENİ OTOBÜS
Toplu ulaşımda kullanılmak için 50 otobüsün alım sürecinin başladığını ve yakın zamanda otobüslerin Konyalı vatandaşlarla buluşacağını söyleyen Altay,” Özellikle yeni almış olduğumuz 27 otobüsümüzü şehrimize kazandırdık. Şimdi inşallah 50 yeni otobüsle ilgili çalışmalar tamamlandı. Böylece şehir içindeki ulaşımdaki sorunumuz için önemli bir mesafe kat etmiş olacağız. Sadece seçim döneminde 7 ve 20 Nisan tarihlerinde 36 farklı noktada temel atma töreni gerçekleştirdik. Bu açılışlar ve temel atmalar içerisinde belki de en önemli ve en büyük bedeli olan KonyaRay Banliyö hattıdır. Ulaştırma bakanımıza buradan tekrardan şükranlarımızı sunuyoruz. Bununla birlikte yarın inşallah Şehir Hastanesi ve Fırat Caddesi alt geçidinin ihaleleri var umarım güzel teklifler gelecek ve 2 bölgede de alt geçitler yapıp trafik sorunumuzu rahatlatacağız.” Diyerek sözlerine son verdi.

KONYA HABER - HAKİMİYET

FOTOĞRAF: BEYZA DEMİREL 
 

Yorumlar 1
HADİMLİ 30 Mayıs 2023 14:47

Başkanım oylar karatay dan hizmet selçuklu ya gidiyor bizleri unuttunuz.29-83 -tarifeye bir bakın

Bakmadan Geçme