Konya Büyükşehir Belediyesi, LEGO Bilim Haftası ile Çocuklara Eğlence ve Öğrence Sunuyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, yarıyıl tatilinde çocukları ve Konyalıları ağırlıyor. Konya Bilim Merkezi'nde düzenlenen 'LEGO Bilim Haftası' etkinlikleri, 4 Şubat Pazar akşamına kadar ziyaretçilere kapılarını açıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, LEGO Bilim Haftası ile Çocuklara Eğlence ve Öğrence Sunuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, yarıyıl tatilinde çocukları ve Konyalıları ağırlıyor. Konya Bilim Merkezi'nde düzenlenen "LEGO Bilim Haftası" etkinlikleri, 4 Şubat Pazar akşamına kadar ziyaretçilere kapılarını açıyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi'nde düzenlenen "LEGO Bilim Haftası" etkinlikleri ile çocukları ve lego meraklılarını buluşturuyor. 4 Şubat Pazar akşamına kadar devam edecek etkinliklerde, 15 farklı lego atölyesi çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunuyor.
Ziyaretçiler, LEGO yapım parçalarıyla gerçekleştirilen atölyelerde kodlama becerilerini geliştirme, drama yapma, kara yelkenliler tasarlama ve Türkiye'deki mimari yapılar hakkında bilgiler edinme fırsatı buluyor. Ayrıca, atölyeler kreatif düşünme, ince motor becerileri, el-göz koordinasyonu, problem çözme, sosyal beceriler ve erken matematik becerileri gibi alanlarda temel oluşturuyor.
Çocuklar, LEGO Bilim Haftası'nı aileleriyle birlikte ziyaret ederek etkinliklerden keyif aldıklarını ve çok eğlendiklerini ifade ediyor. Mehmet Selim isimli bir katılımcı, etkinlikleri beğenerek, "Burayı yapan abilerime, ablalarıma çok teşekkür ediyorum. İyi ki yapmışlar" diyor.
LEGO Bilim Haftası Etkinlikleri, yarıyıl tatilinin son günü olan 4 Şubat Pazar'a kadar hafta içi 10:00-16:45, hafta sonu 11:00-17:45 saatleri arasında Konya Bilim Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.
 

Bakmadan Geçme