Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı tercih tarihleri açıklandı! Tercih tarihleri ne zaman? Kaç personel alınacak? Kadro dağılımı?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın personel alımı için başvuru tarihleri belli oldu. Yayınlanan KPSS-2024/4 kılavuzu ve başvuru sürecine ilişkin ayrıntılara yer verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı için tercihler, https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak.  

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı tercih tarihleri açıklandı! Tercih tarihleri ne zaman? Kaç personel alınacak? Kadro dağılımı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlı sözleşmeli personel alımı yapacak. Gerekli pozisyonlar için yapılacak alımlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak.  

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK? 

Tarım ve Orman Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylar belirlenen tarihler arsında tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Tercihler 31 Ocak – 7 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacak.  

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ 

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada; "KPSS-2024/4: Tarım ve Orman Bakanlığının Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması 

Tarım ve Orman Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2024/4 Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. 

Adaylar tercihlerini, 31 Ocak-7 Şubat 2024 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri, 31 Ocak 2024 tarihinde saat 10.30’da başlayacak ve 7 Şubat 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. 

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2024/4 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.  

KADRO DAĞILIMI 

Tarım ve Orman Bakanlığı 2024 yılı için, 7 bin 158 kadrolu personel alımı yapacak. Yapılan duyuruya göre, ziraat, gıda, su ürünleri, orman mühendislerinin de bulunduğu 5 bin 500 sözleşmeli personel, bin 500 tarım işçisi ve 158 tarım orman uzman yardımcısı alınacak. 

Bakmadan Geçme