• Haberler
  • Konya
  • Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarık Buğra'nın Evi İçin Müze Projesine Start Verdi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarık Buğra'nın Evi İçin Müze Projesine Start Verdi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Akşehirli yazar Tarık Buğra'nın evini müzeye çevirme projesinde kamulaştırmanın tamamlandığını duyurdu. Başkan Altay, evin içinde Tarık Buğra'nın hatıralarını yaşatacak bir müze inşa edileceğini belirtti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarık Buğra'nın Evi İçin Müze Projesine Start Verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk edebiyatının unutulmaz yazarlarından Tarık Buğra'nın Akşehir'deki evini müzeye dönüştürme projesine başlıyor. 
Kamulaştırma süreci tamamlanan evde yapılan incelemeler sonucunda konuyla ilgili bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, projenin Akşehir'in kültürel zenginliklerini ortaya çıkarmak adına önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Başkan Altay, yaptığı açıklamada, "Akşehir’in en önemli değerlerinden birisi olan Tarık Buğra’nın evi Büyükşehir Belediyemiz tarafından kamulaştırıldı. Şimdi içerisinde Tarık Buğra’nın hatıralarının yaşatılacağı, gençlere onun hayatını anlatacağımız bir müzenin inşaatına da en kısa sürede başlayacağız. Böylece bu değerimizi hem Akşehirlilerle hem de tüm Türkiye ile buluşturmuş olacağız" dedi.
Proje kapsamında Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Cumhur İttifakı Akşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Kahraman ile birlikte gerçekleştirilen incelemelerde, Tarık Buğra'nın evinde yapılacak müze için önemli adımlar atıldı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, "Cephe sağlıklaştırma projeleriyle başlayan süreçte bugün önemli bir noktaya geldik. Akşehir’in en önemli değerlerinden birisi olan, Akşehir’de uzun süre yaşamış Tarık Buğra’nın evi Büyükşehir Belediyemiz tarafından kamulaştırıldı. Şimdi içerisinde inşallah Tarık Buğra’nın hatıralarının yaşatılacağı, gençlere onun hayatını anlatacağımız bir müzenin inşaatına en kısa sürede başlamış olacağız. Böylece bu değerimizi hem Akşehirlilerle hem de tüm Türkiye ile buluşturmuş olacağız" şeklinde konuştu.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ise projenin Akşehir'in tarihine ve kültürel dokusuna katkı sağlayacağını belirterek, "Akşehir, kültürel varlığıyla, kültürel envanteriyle turizmin en önemli destinasyonlarından birisi olma yolunda hızla ilerliyor. Hepimizin hatıralarında 'Küçük Ağa' dizisiyle hatırladığımız Tarık Buğra'yı anlatmak, onun hatıralarını yaşatmak bizim en önemli görevimiz. Bu konuda da üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Başkan Altay, projenin sadece fiziksel bir müze olmayacağını belirterek, dijital içerikle zenginleştirilmiş bir deneyim sunacaklarını da sözlerine ekledi.
Akşehir Belediyesi ile işbirliği içinde yürütülen proje, Tarık Buğra'nın eserlerini ve yaşamını gelecek nesillere aktararak Akşehir'in kültürel mirasına katkı sağlamayı hedefliyor. Müze, aynı zamanda Akşehir'in turizmine olumlu bir etki yaparak ziyaretçi çekmeyi amaçlıyor.

Bakmadan Geçme