• Haberler
  • Konya
  • Konya Büyükşehir Çocuk Meclisi'nde Proje Yarışması Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Konya Büyükşehir Çocuk Meclisi'nde Proje Yarışması Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Medeniyet Okulu Projesi kapsatmında faaliyet gösteren Çocuk Meclisi'nde proje yarışması düzenleyerek, 6. ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, çocukların girişimci ve proje geliştirme yeteneklerini desteklemeyi amaçlayan etkinliklere vurgu yapıldı.

Konya Büyükşehir Çocuk Meclisi'nde Proje Yarışması Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, Medeniyet Okulu Projesi kapsamında faaliyet gösteren Çocuk Meclisi'nde proje yarışması düzenleyerek, 6. ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, çocukların girişimci ve proje geliştirme yeteneklerini desteklemeyi amaçlayan etkinliklere vurgu yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Medeniyet Okulu Projesi kapsamında, Çocuk Meclisi'nde başarılı, girişimci ve proje geliştirebilme yeteneğine sahip 6. ve 7. sınıf öğrencileri için Proje Yarışması Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Çocuk Meclisi Başkanı Talut Kerem Cengiz'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, meclisin faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Toplantının gündeminde, Konya'nın 31 ilçesinde çocuklar için gerçekleştirilebilecek projelerin ele alınması ve yeni projelerin geliştirilmesi için düzenlenen proje yarışmasının tanıtımı yer aldı. Meclis Başkanı Cengiz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a sunulan imkanlar için teşekkür ederek, Çocuk Meclisi'nin kendileri için eşsiz bir tecrübe olduğunu ifade etti.

Toplantıda, proje yarışması için yapılan sunumun ardından öğrencilerin soruları cevaplandı. Daha sonra her ilçeden seçilen bir temsilci öğrenci, Çocuk Meclisi'nden beklentilerini belirtmek üzere hazırladıkları metinleri kürsüde sözlü olarak dile getirdi.

Toplantı sonrasında öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’yı ve Kılıçarslan Meydanı’nda bulunan Darü’l-Mülk Sergi Sarayı’nı gezdi.

ÇOCUK MECLİSİ BİLİNÇLİ NESİLLER YETİŞTİRMEYE KATKI SAĞLIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen Çocuk Meclisi, başarılı, girişimci ve proje geliştirebilme yeteneğine sahip 6. ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşuyor. Meclis; öğrencilere milli ve kültürel değerleri kavramalarını sağlayacak etkinlikler düzenlemek, çevreye duyarlı bilinçli nesiller yetiştirmek, şehrin sorunlarını araştırmak ve elde edilen sonuçları Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na sunmak amacıyla kuruldu. Çocuk Meclisi, gençlerin toplumsal sorumluluk anlayışını güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak öne çıkıyor.
 

Bakmadan Geçme