• Haberler
  • Konya
  • Konya Büyükşehir'den Beyşehir Arıtma Tesisi'ne Revizyon

Konya Büyükşehir'den Beyşehir Arıtma Tesisi'ne Revizyon

Konya Büyükşehir Belediyesi, Beyşehir İçme Suyu Arıtma Tesisi'ni yenileme çalışmaları kapsamında 100 milyon liralık yatırım gerçekleştiriyor. Tesisin kapasitesi 12 bin metreküpten 20 bin metreküpe çıkarılacak ve ileri arıtma sistemi kurulacak.

Konya Büyükşehir'den Beyşehir Arıtma Tesisi'ne Revizyon
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Beyşehir İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu. Altay, yaptığı açıklamada, tesisin mevcut kapasitesinin yetersiz olduğunu ve içme suyu kalitesinin de yeterli olmadığını belirtti.

Altay, "Mevcut kapasiteyi 20 bin metreküpe çıkaracağız. Ayrıca ileri arıtma sistemi kuracağız. Bu sayede Beyşehir'e daha kaliteli içme suyu vereceğiz. Çalışmalar 2024 yılı Nisan ayında tamamlanacak" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir de tesisin revizyona ihtiyaç duyduğunu belirterek, "İşletme sıkıntıları yaşanıyordu, enerji maliyetleri çok yüksek oluyordu. Su kalitesi de istediğimiz vasıfta olmadığı için burasının revizyon projesini yapmaya hazırlandık. Tabi burası eski bir tesis olduğu için bir taraftan su kesintisi yaşanmaması için bir kısmını işletirken diğer taraftan da yeni tesisleri yapmaya devam ediyoruz. Suyun kaliteli olması için yeni teknolojiler uygulamaya başladık" diye konuştu.

Bakmadan Geçme