Konya'da 1 günlük iş bırakma eylemi

Gedavat Parkında 1 günlük iş bırakma eylemiyle ilgili basın açıklaması yapan Birleşik Kamu-İş Konya İl Temsilcisi ve Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, Kamu çalışanları ve emekliler olarak ülke şartlarına ve ekonomik krize bakılmaksızın açıklanan sefalet artışını kabul etmediklerini söyledi.

Konya'da 1 günlük iş bırakma eylemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Basın açıklamasına Birleşik Kamu-İş Konya İl Temsilcisi ve Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, Birleşik Kamu İş'e bağlı sendika başkanları, Eğitim-İş Konya Şubesi üyeleri katılırken, CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, il yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve TKP il yöneticileri de katılarak destek verdi.

Özgür Ulaş Yiğit 30'luk zammı kabul etmediklerini belirterek, "Hepinizin bildiği gibi asgari ücret geçtiğimiz günlerde 8500 TL olarak açıklanmıştır. Ülkenin bu ekonomik şartlarında asgari ücretin alım gücü açısından yüksek olmadığını hepimiz bilmekteyiz. Asgari ücrete yapılan artış sonrası ortalama memur maaşlarına baktığımızda, asgari ücret ile memur maaşlarının neredeyse eşitlendiğini görmekteyiz. Sorun asgari ücretin çok artırılması değil, kamu çalışanları ve emeklilerinin ücretlerinin komik ve acınacak artışlara maruz kalmasıdır. Kamu çalışanları ve emekliler olarak; ülke şartlarına ve ekonomik krize bakılmaksızın açıklanan sefalet artışını kabul etmiyoruz.  Kamu çalışanlarının ve emeklilerinin maaşları olağanüstü dönemden geçtiğimiz bu süreçteki artış oranları açılan yarayı derinleştirmekten başka bir işe yaramayacaktır.Kamu çalışanları ve emeklilerin maaşları tüm kamu sendikalarının talepleri doğrultusunda yeniden belirlenmelidir. Kamu Konfederasyonları platformu olarak; kamu çalışanlarının en düşük maaşının yoksulluk sınırı olan 26 bin 124 liraya yükseltilerek enflasyon oranının da  her ay seyyanen maaşlara yansıtılmasını talep ediyoruz" dedi.

"GELİR VERGİSİ KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN YÜZDE 15'TE SABİTLENMELİDİR

Kamu çalışanları için gelir vergisinin yüzde 15'te sabitlenmesi gerektiğine dikkat çeken Özgür Ulaş Yiğit, "En düşük kamu emekçisi maaşı ise asgari ücrete eşitlenerek her ay enflasyon farkı seyyanen eklenmeli ve emekli olduğumuz zamanki hayat standartlarımızı kaybetmemek adına emekli olduğumuz zamanki maaşlarımıza yakın bir maaş talep etmekteyiz. Bunun yanında gelir vergisi de kamu çalışanları için yüzde 15'te sabitlenmelidir. Diğer taraftan sendika seçme özgürlüğüne darbe vuran yüzde 2 barajı derhal geri çekilmelidir. Sendikalar arasında yasa eli ile eşitsizlik yaratacak yüzde 2 üye barajı ve tekel sendikacılık yaratma hayalinden derhal vazgeçilmelidir."

3600 EK GÖSTERGE HERKESİ KAPSAMALIDIR

 Özgür Ulaş Yiğit 3600 Ek gösterge herkesi kapsamalıdır diyerek, "Kamu çalışanları arasında ayrım yapılmış, birçok meslek grubu 3600 ek göstergeden yararlanırken 1.derecedeki kamu personeli 3600 ek göstergeden yararlanamamıştır. Bu durum adalet terazisini şaşırtmış, kamu çalışanlarının büyük bir bölümü bu düzenlemeden yararlanırken geriye kalan kesim yararlanamamıştır. Talebimiz bu konuda açık ve nettir. 1. Dereceye düşen her kamu çalışanı 3600 ek göstergeden yararlanmalıdır. Memurun ikramiye hakkı artık verilmelidir. SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı fark etmeksizin tüm emekliler yılda iki kez ikramiye alırken ikramiye almayan tek kesim memurlardır. Kamudaki bu ayrımcılık artık son bulmalı memurlar da ikramiyeden faydalanmalıdır. Bununla birlikte ücretsiz kreş, ulaşım, yol, yemek, ek mesai ve kira yardımlarının tüm kamu çalışanlarına kapsayacak şekilde verilmesini talep ediyoruz.

Kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli kamu emekçilerine koşul, şart ve yıl dayatılmadan bir an önce tüm sözleşmeliler kadroya geçirilmeli. Sözleşmeli personel çalıştırma uygulaması ise artık ortadan kaldırılmalıdır. Bugün yedi konfederasyon olarak tüm bu taleplerimizin karşılanması için hükümeti uyarmak adına bir günlük iş bıraktık.Tek gücümüz; emeğimiz ve oylarımızdır. Bugün iş bırakan ve iş bırakma kararımıza destek veren milyonlarca yurttaşımız bulunmaktadır. İktidara buradan tekrar sesleniyoruz. İş bırakan, bizleri destekleyen, haksızlığa uğrayan milyonlarca kamu çalışanı, emekli, işçi, ev kadını, öğrenci ve toplumun tüm kesimlerinden aldığımız güçle bugün karşınızdayız. Kamu Konfederasyonlar Platformu olarak; milyonlarca yurttaşımızın elinden aldığınız hayat standartlarını ve yıllardır uğradığımız hak kayıplarını iade edene kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz" diye konuştu. HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme