• Haberler
  • Güncel
  • Konya'da bile bu pide yok! Vedat Milor pideyi tadınca inanamadı, zevkten dört köşe oldu.. 25 yıllık ustası sırrı açıkladı

Konya'da bile bu pide yok! Vedat Milor pideyi tadınca inanamadı, zevkten dört köşe oldu.. 25 yıllık ustası sırrı açıkladı

Lezzetin peşinden giderek en iyi mekanları ve yemekleri izleyicilere sunmaya çalışan ünlü gurme Vedat Milor, öyle bir pide yedi ki... Zevkten dört köşe oldu ve konuşamadı. 25 yıllık Karadenizli pideci, pideye lezzet katan sırrı açıkladı.

Habertürk ekranlarında Buyurun Sofraya isimli programı sunan Vedat Milor, Kadıköy bölümünde gittiği pidecide adeta mest oldu. Kıymalı, tereyağlı, yumurtalı ve tophane isimli özel bir pide çeşidi isteyen Milor, pideyi yerken zevkten dört köşe oldu. 

Odatv4. com sitesinin yaptığı paylaşımda Vedat Milor pideleri yerken, "Siz konuşun konuşun. Ben zevkten dört köşe oldum. İnsan çok mesut olunca zevkten dört köşe olur, konuşmak istemez, zevkini çıkarmak ister ya... Tereyağı o kadar güzel geçmiş ki, hamuru da nefis. Bu özel fırında ateş alttan geliyor, değmiyor, sıcaklıkta pişiyor. O nedenle hem kıtır hem de nemli, isli değil. Tereyağını bol kullanmışsınız, yumurtayla birleşince... Yemeğin iyice endüstriyelleşmesi öncesi gelmişler... Gerçek lezzetler bunlar." ifadelerini kullandı.

25 YILLIK USTASI SIRRINI VERDİ

İstanbul Kadıköy'de bulunan Hacapuri isimli mekanın sahibi ve 25 yıllık ustası ise, Milor'un mest olduğu pidenin sırrını açıkladı. 

1. Pidede mayalama çok önemli. Öncelikle mayalama. Biz tezgatha mayalıyoruz. Hamuru yapıyoruz. Az maya. Dinlendire dinlendire kendisi mayalanıyor hamur. 3 saati bulur. 

2. Kesinlikle elle açılması lazım Karadeniz pidesinin. Çünkü merdane girdiği zaman hamuru incecik yapıyor. Hamur kabarcıklarını öldürüyor. Lezzetini öldürüyor ve kurumasına yol açıyor böylelikle. 

3. Pidenin dilimletilmesi isteniyor İstanbul'da. Bu da lezzetinin yüzde 50 düşmesi demek

Konya'da bile bu pide yok! Vedat Milor pideyi tadınca inanamadı, zevkten dört köşe oldu.. 25 yıllık ustası sırrı açıkladı

Özel not: Vedat Milor, Karadeniz usulü Tophane pidesini oldukça beğendi. Tophane pidesi, Giresun'a ait bir pide. Ve yapımı oldukça pratik. İçerisinde herhangi bir malzeme yok ama piştikten sonra tereyağ ve yumurta ile birlikte tüketiliyor. Milor'un mest olduğu bu mekanın yeri ise İstanbul Kadıköy'de bulunuyor. İsmi Hacapuri. 

Kaynak: Habertürk, Odatv4.com Derleme: Hakimiyet.com

Bakmadan Geçme