• Haberler
  • Konya
  • Konya'da bulunan HAYDOSEV yurttaşlardan destek bekliyor!

Konya'da bulunan HAYDOSEV yurttaşlardan destek bekliyor!

Konya'da sokakta kalan ve yardıma muhtaç olan hayvanlara ücretsiz bakım sağlayan HAYDOSEV (Mevlana Doğayı ve Hayvanları Sevenler Derneği) gönüllüleri, hayvanların bakımını sağlamak için vatandaşlardan destek beklediklerini söylediler.

Konya'da bulunan HAYDOSEV yurttaşlardan destek bekliyor!

Konya’da 2014 yılında kurulan HAYDOSEV, 9 yıllık süre zarfında binlerce hayvana gönüllü olarak kucak açtı. Sokakta sahipsiz ve yardıma muhtaç hayvanların bakımını sağlayan Dernek Üyeleri, faaliyetlerini devam ettirirken, destek konusunda yetersiz kaldıklarını ifade ederek, vatandaşların konu hakkında duyarlı davranmasını istedi.

 Konya'da bulunan HAYDOSEV yurttaşlardan destek bekliyor!
“İNSANLARIN BU KONUYLA İLGİLİ DUYARLI OLMASINI RİCA EDİYORUZ”


Hakimiyet.com’dan Şahin Yaldızlı’nın haberine göre, Konya’nın 3 farklı bölgesinde klinikleri bulunan HAYDOSEV, sokakta yaşayan ve yardıma muhtaç halde olan hayvanlar için faaliyetlerini zor da olsa devam ettiriyor. Konu hakkında Hakimiyet.com’a açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Gonca Cansoy ve Dernek Başkan Yardımcısı Figen Doğanay, vatandaşlardan yeteri kadar destek göremediklerini ve yurttaşların konuyla ilgili duyarlı davranmasını istediklerini vurguladılar.  Sözlerini devam ettiren Dernek Yetkilileri, “Dernek olarak sokakta yaşayan ve yardıma muhtaç hayvanlara kucak açıyoruz. Kendi imkanlarımızla hayvanların mama ihtiyacını karşılıyoruz. Ancak bu faaliyetlerde bulunurken, ekonomik açıdan zorluk yaşıyoruz. Vatandaşlardan çok az destek görüyoruz. Bu da bizi zorluyor. Bölgede yaşayan insanların bu konuyla ilgili duyarlı olmasını rica ediyoruz.” diye konuştu. Evde biriken yemeklerin bile derneğe bağışının çok değerli olacağının altını çizen Yetkililer, hayvanlara karşı sevecen olunmasını isteyerek sözlerini noktaladılar. 
 
 

Bakmadan Geçme