Konya'da Deva Partisi yerel seçim çalışmalarına hız verdi!

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Seyit Karaca seçim çalışmalarına hız verdiklerini belirterek,  'Konya'nın en önemli sorunu toplu ulaşım sorunu olarak vatandaşlarımız tarafından söyleniyor.  Bu sorunu sırasıyla trafik, misafir yabancılar ve ekonomik problemler izliyor. Tüm bu sorunlara DEVA Partisi olarak çözümlerimiz var. Vatandaşlarımızı kötü yönetilmekten kurtaracağız' diye konuştu.

Konya'da Deva Partisi yerel seçim çalışmalarına hız verdi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deva Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Seyit Karaca seçim çalışmalarına hız verdiklerini ve Konya’nın belediye hizmetlerindeki eksikliklerini hakkında şunları dile getirdi: “Yerel seçimde belediye başkan Adayını ilk açıklayan partiler arasında yer alan partimiz İl Başkanlığı tarafından yaptırılan sorun analizi çerçevesinde, 42 ana sorun tespit edilmiştir. Bu sorunlara yönelik çözümlerimizi de her gün vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. En önemli sorun toplu ulaşım sorunu olarak zikredilirken, bu sorunu sırasıyla trafik, misafir yabancılar ve ekonomik problemler izlemiştir. Tüm sorunlara DEVA Partisi olarak çözümlerimiz var. Vatandaşlarımızı kötü yönetilmekten kurtaracağız. 

İktidar belediye başkanları ve diğer tüm siyasetçiler arkadaşımız, kardeşimiz. Hiçbirisinin şahsıyla bir sorunumuz olmayacak. Yönetim anlayışı ve bunun yansımaları olan kötü yönetim yansımalarını eleştireceğiz ve daha iyilerini yapacağımız taahhüdü ile vatandaşımızın oylarına talibiz. Görev vatandaşımız tarafından tevdi edilirse, hiçbir belediye çalışanı ile kişisel kavgalarımız ve sorunlarımız olmayacak. Liyakat temelli değerlendirmelerle asgari insan kaynağından azami verimi almaya çalışacağız. İlk başta “Benim Şehrim” logosunun kullanımına son vereceğiz. Şehrimizi “BİZİM ŞEHRİMİZ” vurgusu ve algısı ile yöneteceğiz. Belediyeyi olması gereken kamusal kimliğe döndüreceğiz. Kişiler hizmetleriyle anılmalıdırlar. Ahmet Hilmi Nalçacı adı bugün hala yaşatılıyorsa vizyoner bakış açısı ile yaptığı çalışmalar sayesinde anılıyor. 60’lı yılların vizyonuyla açtığı adını taşıyan caddenin yarısını tramvay hattına almamıza rağmen, hala şehrimizin en fazla yük çeken caddesi durumundadır. Değilse isminizi istediğiniz kadar logo haline getirip şehrin her yerine asın, gün gelir yağmur ve güneşte solar kaybolur. Kişileri kurumlardan önde konumlandırmaya çalışan anlayışa son vereceğiz” dedi. 

Bütün kurum ve kuruluşlara eşit mesafede olacağız

Karaca Deva belediyeciliği anlayışla hareket ederek, bütün kurum ve kuruluşlara eşit mesafede olacaklarını ifade ederek, “Kamu kaynakları ile yapılması gereken işler veya desteklenmesi gereken kurum ve kuruluşlara adil, şeffaf ve objektif kriterlere göre yaklaşacağız ve hepsine eşit mesafede olacağız. Her türlü kamu alımı en şeffaf haliyle vatandaşımızla paylaşılacak. Doğrudan kamu alımlarının satın almalar içindeki payı en aşağıya çekilecek. Eksiklik ve aksaklıkları olsa da alımlar Kamu İhale Kanunu çerçevesinde açık artırma, açık eksiltme veya kapalı zarf usulü teklifle yapılacak. Makam araçları satılarak elde edilecek kaynak belediye hizmetlerine aktarılacak. Banka promosyonları çerçevesinde temin edilecek mütevazı ve yerli üretim bir toplu taşıma aracı alınarak gereken programlarda bu araç kullanılacak. Kamu araçlarında sivil plaka kullanılmayacak. Yaz mevsimi ve yılın diğer uygun dönemlerinde zamanın yettiği her anda başkanın makam aracı bisiklet olacak. Kullanımı son derece zor olan bisiklet yolları sadece spor amaçlı değil ulaşım amaçlı olarak ta kullanılmak üzere geliştirilecek, güvenli bir ulaşım seçeneği haline getirilecek. Binlerce çocuğumuza dağıttığınız bisikletlerin güvenle kullanılacağı yollarımız maalesef yok. Yılan hikâyesine dönen, açılan ama bir türlü kapatılamayan Alâeddin Tepesi etrafında yer alan kazı alanlarının akıbetini vatandaşlarımızla hızla paylaşacağız. Şehir merkezini kilitleyen Şükran Mahallesi dönüşümünün tamamlanması için Büyükşehir olarak üzerimize düşenleri hızla yapacağız. Makam saltanatı peşinde olmayacağız. Uygun mevsimlerde vatandaşlarımızla parklarda açık görüşle buluşacağız ve hiçbir kurum ve kuruluşun “ulaşılmama veya randevu alamama” şikâyetinde bulunmaması için elimizden geleni yapacağız. Vatandaşlarımız başkana doğrudan ulaşabilecekler. İş hayatının en büyük sıkıntıları arasında çalışan eşler için kreş sorunu yer alıyor. İlk etapta 42 kreş ve gündüz bakımevi açarak hem anne babaların gözlerinin arkada kalmamasını hem de çocuklarımızın erken dönemde eğitimlerini sağlayacağız.

Dar gelirlilerin konut sahibi olabilmelerini temin etmek için ucuz arsa üretip kooperatif modeliyle konut inşa edilmesini sağlayacağız. Bu konutlarla ilgili belediye harç vb masrafları asgariye indireceğiz. Proje desteğinde bulunacağız. Sokakları insanlarımız için güvenli yaşam alanları haline getirirken dilsiz dostlarımız kedi, köpek ve kuşlar için doğal yaşam alanları oluşturup toplumsal yaşamın sağlıklı bir parçası haline getireceğiz. İlçe belediyelerimizin yürüttüğü dezavantajlı gruplara ilişkin çalışmaları artırarak ve yaygınlaştırarak devam ettireceğiz. Dezavantajlı gruplara hizmet amaçlı kurulan özel sektör işletmelerine en uygun destekleri sağlayacağız. Sanatsal her türlü etkinliği destekleyerek şehrimizi bu anlamda da cazibe merkezi haline getireceğiz. Okullarımızın çocuklarımız için zevkle gidecekleri fiziksel mekanlar olması için spor alanları vb eksiklikleri gidereceğiz. Mahallelerimizde yapılan her türlü spor tesisine ilave tesisler yapacağız. Düzenli hizmet vermesini sağlayacağız. Amatör sporların yaygınlaştırılması için profesyonellere her türlü desteği sağlayacağız. Sloganımız, DOĞRU OLAN HER ŞEYİ ARTIRACAĞIZ, EKSİK OLANLARI TAMAMLAYACAĞIZ, YANLIŞLARI DÜZELTECEĞİZ. 31 ilçe belediye başkanımızla uyum içerisinde tüm vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. En derin muhabbetlerimle vatandaşlarımıza saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme